Šport
2768 ogledov

Žalost v soseščini, Hrvati proti osovraženim rivalom ostali brez želenega zlata

Vaterpolo: Srbija:Hrvaška Profimedia
Srbski vaterpolisti do tretjega zaporednega olimpijskega zlata, potem ko so v finalu premagali Hrvaško.

Srbska moška vaterpolska reprezentanca je zlatima odličjema iz Ria in Tokia danes dodala še zlato v Parizu. Večne rivale iz Hrvaške so nadigrali v prvi četrtini, vodstva pa nato niso izpustili vse do končne zmage s 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3). Bron so že pred tem osvojili vaterpolisti ZDA.

Srbija je v uvodu tekme s pridom izkoriščala hrvaške napake in do konca prve četrtine vodila že s 5:2. Hrvati so nato preostanek srečanja lovili rezultat, a se niso nikoli približali na manj kot dva zadetka zaostanka. Za Srbe je bil prvi strelec s tremi goli Miloš Čuk, ravno toliko jih je za Hrvate dal Jerko Marinić Kragić.

Vaterpolo: Srbija:Hrvaška | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Srbijo je to tretje zaporedno olimpijsko zlato, medtem ko Hrvati ostajajo pri edinem zlatem odličju iz Londona 2012.

Ameriška vaterpolska reprezentanca pa je mord kar nekoliko nepričakovano v dopoldanskem terminu v tekmi za tretje mesto po izvajanju petmetrovk premagala favorizirane Madžare z 11:8 (3:2, 1:1, 2:2, 2:3, 3:0).

* Vaterpolo, moški:
ZLATO:  Srbija
SREBRO: Hrvaška
BRON:   ZDA

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Grunf 19:51 11.avgust 2024.

    Po tekmi so se igralci še v bazenu zelo prijateljsko pozdravili med seboj in si čestitali tako, da ni jasno kdo bi na vsak način iz njih naredil sovražnike. Rivali da, ne pa sovražniki, spoštovani novinarji, ali reporterji, ali kar ste že.

  • Avatar SS666
    SS666 17:08 11.avgust 2024.

    RIO DE JANEIRO+TOKIO+PARIZ👍🏼👌🏼✍👏

Sorodne novice