Šport
19 ogledov

Za krono Cincyja Murray in Nole

Marija Šarapova Reuters
Finalista teniškega mastersa v Cincinnatiju sta Škot Andy Murray in Srb Novak Djoković. Prvi je v polfinalu s 6:3 in 7:6 ugnal Mardyja Fisha, drugi pa se je v finale uvrstil po predaji Tomaša Berdycha pri izidu 7:5 v korist Noleta. V ženskem finalu se bosta pomerili Marija Šarapova in Jelena Janković.

Najboljši britanski teniški igralec Škot Andy Murray je v prvem polfinalu močnega teniškega mastersa v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,6 milijona ameriških dolarjev premagal domačina Mardyja Fisha. Četrti nosilec turnirja je sedmega ugnal s 6:3, 7:6 (8). Murray je v prvem nizu dominiral, igral zelo pametno. Drugi niz je bil nekoliko nenavaden, saj sta si tekmeca kar šestkrat vzela servis, končal pa se je v podaljšani igri z 10:8 v korist Škota, ki je tako zmagoslavno dvignil roke v zrak. Za Škota bo to osmi nastop v finalu mastersa, doslej pa je izgubil le enega. V Cincinnatiju že ima turnirsko zmago izpred treh let.

Novak Djoković se je v finale prebil po predaji Čeha Tomaša Berdycha, potem ko je v Srb v žep pospravil prvi niz z izidom 7:5. Čeh je celo vodil z izidom 5:4 in serviral za osvojitev prvega niza, nato pa je, potem ko je izgubil tri igre zapovrstjo (dve servisni) , zaradi bolečin v desni rami dvoboj predal. Nole se je tako dokopal do novega, šestega finala mastersa v letošnji sezoni. Ga lahko zaustavi Murray?

Marija ali Jelena?

V ženskem delu mastersa v Cincinnatiju se bosta za zmago udarili dve nekdanji številki ena ženskega tenisa, Marija Šarapova in Jelena Janković. Rusinja je v polfinalu z 2:1 v nizih ugnala rojakinjo Vero Zvonarevo, Srbkinja pa z 2:0 Nemko Andreo Petković. Šarapova se je v finale prebila, potem ko je prvi niz proti številki dve svetovnega tenisa izgubila z 2:6, nato pa svojo igro vzdignila na višjo raven in za svoj četrti finale v letošnji sezoni dobila naslednja dva niza. V drugem polfinalu je imela Jankovićeva z Nemko težave le v prvem nizu, ki ga je dobila šele po podaljšani igri. V drugem nizu pa je Petkovićeva povsem popustila in dobila le eno igro.

Cincinnati, ATP, polfinale:

Novak Djoković (Srb/1) : Tomaš Berdych (Češ/8) 7:5, predaja
Andy Murray (VBr/4)
: Mardy Fish (ZDA/7) 6:3, 7:6 (8)

Cincinnati, WTA, polfinale:

Jelena Janković (Srb/13) : Andrea Petković (Nem/9) 7:6, 6:1
Marija Šarapova (Rus/4) : Vera Zvonareva (Rus/2) 2:6, 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.