Šport
23 ogledov

Z igralcem več Kralji drugič zmagali

Slovenec Anže Kopitar proslavlja drugi gol Slovaka Michala Hanzduša. (Foto: Reut
1/10
Žurnal24 main
Druge zmage Los Angeles Kingsov v končnici nad Vancouver Canucks ni priboril Slovenec (Anže Kopitar ni zadel, niti podal), temveč Slovak Michal Handzuš. V Staples Centru je bilo 5:3.

Naporni so dnevi za privržence Anžeta Kopitarja, saj se zbujajo ob štirih zjutraj. A se splača. Na tretji tekmi prvega kola končnice lige NHL so Los Angeles Kings drugič premagali Vancouver Canucks in znova po zaslugi boljše igre z igralcem več. Igralec tekme je bil Slovak Michal Handzuš, ki je v drugi tretjini v power playu dvakrat premagal Roberta Luonga. Minuto za drugim zadetkom Handzusa je zadel Brad Richardson in sredi tekme so Kralji vodili 4:1. Kmalu je na 2:4 znižal Mikael Samuelsson, na začetku zadnje tretjine pa na 3:4 Daniel Sedin, nato je deset minut pred koncem vse dvome o zmagovalcu razbil Ryan Smyth. 5:3 za Kings je bil tudi končni rezultat.

S tako igro lahko Kings zmagajo tudi v sredo in serijo v Staples Centru povišajo na 3:1. "Če bomo igrali, kot smo nocoj, bomo zmagali to serijo," je odločno napovedal Drew Doughty, ki ja dal svoj prvi gol v končnici in imel še tri podaje za Kings. "Lani smo nasprotnikom ob koncu srečanj, ko smo sami vodili, dovolili, da so dosegali gole. Ne le, da jim tokrat nismo, enega smo dali sami."

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekme 19. 4.:

Vzhod
Montreal Canadiens : Washington Capitals 1:5 /1:2/
Boston Bruins : Buffalo Sabres 2:1 /2:1

Zahod
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 5:3 /2:1/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.