Šport
1490 ogledov

Dramatična vikinška bitka odločena v zadnjih sekundah

Valter Chrintz Švedska Norveška EP v rokometu Epa
Končani so boji v skupini 2 rokometnega evropskega prvenstva. Odvijala se je prava drama.

V ključni tekmi za preboj v polfinale je Švedska proti Norveški dosegla nujno potrebno zmago (24:23) in zasedla drugo mesto. Švedi so po prvem polčasu zaostajali za pet golov, nato pa stopili na plin in v zadnji minuti dosegli odločilni zadetek.

Norvežani so vodili praktično vso tekmo. Malo pred koncem prvega dela je njihova prednost znašala šest golov, še dobrih šest minut pred koncem so vodili za štiri. Toda do konca niso več dosegli gola, Švedi pa pet, kar je zadostovalo za njihovo nepopisno veselje po zvoku sirene.

Junak tekme je bil Valter Chrintz, ki je bil s stoodstotnim izkupičkom strelov najboljši strelec svoje ekipe, bil pa je tudi strelec zadnjega gola 15 sekund pred koncem tekme, uspešen je bil s sedmih metrov. Norvežani so imeli nato še priložnost za izenačenje in napredovanje, toda Sander Sagosen je štiri sekunde pred koncem zadnji strel na tekmi zgrešil.

Z zmago Švedom je bila zadovoljna tudi Španija, ki si je že popoldne zagotovila preboj med četverico po zmagi nad Poljsko (28:27).  V zadnji minuti so imeli Poljaki dvakrat priložnost, da bi iztržili točko, a se je dvakrat izkazal španski vratar Rodrigo Corrales. S slavjem "treh kron" v skandinavskem obračunu so si Španci zagotovili prvo mesto. 

V tekmi brez rezultatskega naboja je Nemčija za las uspela ugnati Rusijo (30:29).

EP v rokometu 2022 Evropsko prvenstvo Šport Danci že v polfinalu, Hrvati prekinili islandsko pravljico

EP v rokometu (skupina 2), 5. kolo:

Poljska - Španija 27:28 (13:14)
Nemčija - Rusija 30:29 (16:12)
Švedska - Norveška 24:23 (9:14)

LESTVICA:
1. Španija 8
2. Švedska 8
3. Norveška 6
4. Nemčija 4
5. Rusija 3
6. Poljska 1 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice