Šport
19 ogledov

Valverde suspendiran za dve leti

Tridesetletni Valverde tako ne bo smel nastopati na kolesarskih dirkah vse do ja Žurnal24 main
Španski kolesar Alejandro Valverde, po minulem Giru številka 1 na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), je zaradi dopinškega prekrška suspendiran za dve leti.

Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani je danes potrdilo, da je španski kolesar Alejandro Valverde, po minulem Giru številka 1 na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), zaradi dopinškega prekrška suspendiran za dve leti. Arbitraža CAS je tako potrdila zahtevo UCI in Svetovne protidopinške agencije (WADA).

Tako pri mednarodni zvezi UCI kot pri agenciji WADA so zahtevali suspenz Valverdeja zaradi razkritij v zvezi z novimi odkritji po velikem dopinškem škandalu v Španiji leta 2006.

Tridesetletni Valverde tako ne bo smel nastopati na kolesarskih dirkah vse do januarja 2012. Ob tem pa CAS ni ugodilo zahtevam, naj španskemu kolesarju razveljavijo nedavne uspehe, vključno z zmago na španski Vuelti lansko sezono.

Valverde sicer nikoli ni bil pozitiven na dopinškem testu, vendar so ga vzorci DNK, ki jih je zasegla španska policija v Madridu, povezali z veliko športno mrežo, vpleteno v načrtno zlorabo krvnega dopinga. Italijanske oblasti so na podlagi teh dokazov že pred mednarodno arbitražo Valverdeju prepovedale dirkanje na italijanskih tleh do maja 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.