Šport
20 ogledov

V tretje gre rado, v četrto gre Ferrer

david ferrer EPA
Španski teniški igralec David Ferrer je preteklo nedeljo z zmago v finalu turnirja v Parizu osvojil prvi masters v svoji karieri. Peti igralec sveta, ki se že mudi na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu, je v letošnji sezoni osvojil že sedem lovorik - več kot katerikoli drug tenisač.

Španec David Ferrer je v četrtem poskusu vendarle uspel osvojiti teniški masters, ko je v finalu turnirja v Parizu premagal največjo senzacijo letošnje sezone Poljaka Jerzyja Janowicza. Tridesetletnik je po Robinu Söderlingu prvi igralec izven velike četverice, ki je osvojil turnir serije masters. Zanimivo je, da je Söderling prav tako slavil v Parizu, in sicer pred dvema letoma.

david ferrer | Avtor: EPA EPA
Ferrer je v preteklosti zaigral v finalu Rima, kjer ga je premagal Rafael Nadal, isti tenisač pa je bil od njega boljši še lani v Monte Carlu. Leta 2011 ga je v Šanghaju premagal Andy Murray, v Parizu pa je slast zmage končno okusil tudi Ferrer. Pred finalnim obračunom je Španec dobil 123 obračunov na turnirjih serije masters - največ med vsemi, ki še niso osvojili druge najbolj prestižne teniške lovorike.

''Zmagati v Parizu so bile moje sanje. Še nikoli nisem osvojil mastersa in izkoristil sem priložnost, ko ni bilo Andyja Murraya, Rafaela Nadala, Rogerja Federerja in Novaka Đokovića. V zadnjih dveh tednih sem igral zelo dobro,'' je povedal Ferrer, ki je v štirinajstih dneh osvojil kar dve lovoriki. Teden prej je slavil na turnirju serije ATP 500 v Valencii. ''To je najboljša sezona v moji karieri. Ne verjamem, da jo bom lahko ponovil, zato bom užival v trenuku,'' je povedal peti igralec sveta.

Če je Ferrer veljal za najboljšega igralca, ki nikoli ni osvojil turnirja serije masters, pa ga po velikem uspehu že čaka nova naloga. Španec v teniških krogih slovi kot eden najboljših tenisačev, ki še niso zaigrali v finalu turnirja za grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.