Šport
2917 ogledov

V teku na 100 m zaostala kar 20 sekund, a vseeno prejela čestitke

Jolien Boumkwo Profimedia
Neverjetna zgodba z evropskega prvenstva v poljskem Chorzówu. Belgijska atletinja je za zmagovalko v teku na 100 metrov zaostala kar 20 sekund. A za to ostaja tehten razlog.

Belgijski reprezentanci je grozil izpad v nižjo ligo, potem ko se je poškodovala njihov prvi adut v teku na 100 metrov z ovirami. Kot njena zamenjava se je javila Jolien Boumkwo, saj bi sicer Belgijci, v kolikor ne bi nastopili v disciplini, ostali brez točk. Cilj je bil seveda priti v cilj, jasno je bilo, da Boumkwo, sicer metalka krogle, še zdaleč ni vešča v tej disciplini.

In tako je vse skupaj tudi bilo videti – precej amatersko, toda cilj je bil dosežen. Belgijka je prišla do cilja s časom 32,81 sekunde, kar je bilo kar 20 sekund počasneje od zmagovalke, Španke Terese Errandonee. Kljub nič kaj hitremu teku je Belgiji zagotovila dve točki v boju za obstanek (ena od tekmovalk je bila namreč diskvalificirana). Za pogumno in hrabro potezo so ji tekmice v cilju čestitale, njen obraz pa je tako na startu kot v cilju krasil prešeren nasmešek. 

Vprašanje je sicer, če bo to dovolj za obstanek Belgije, saj so Belgijci po 32 disciplinah na zadnjem mestu. 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:13 25.junij 2023.

    Glavni razlog njenega zaostanka je, da so tekmice ovire preskakovale, sama pa je vsako oviro posebej prestopila in zato morala še posebno dobro paziti, da se ji katera slučajno ne zatakne za minđo.