Šport
7 ogledov

V Jerezu premoč novinca Lorenza

Novinec v razredu MotoGP Jorge Lorezo je na domači stezi premočan za konkurenco. Žurnal24 main
Španec Jorge Lorenzo si je z rekordom kroga privozil prvo startno mesto za nedeljsko VN Španije v razredu MotoGP. Prvak Avstralec Casey Stoner bo v Jerezu startal iz tretje vrste.
 

Jerez, MotoGP, kvalifikacije

1. J. Lorenzo (ŠPA, Yamaha) 1:38,189
2. D: Pedrosa (ŠPA, Honda) +0,600
3. C. Edwards (ZDA, Yamaha) +0,755

Svetovni prvak v razredu do 250 kubičnih centimetrov 20-letni Španec Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) je na kvalificikacijah pred drugo dirko sezone v kraljevem motociklističnem razredu MotoGP s kvalifikacijskim rekordom kroga v Jerezu 1:38:129 dosegel svoj drugi zaporedni najboljši štartni položaj. Na drugem mestu je kvalifikacije končal njegov rojak Daniel Pedrosa (Repsol Honda), ki je imel kar šest desetink počasnješi čas kroga. Iz prve vrste bo štartal še Američan Colin Edwards (Tech 3 Yamaha). Večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Fiat Yamaha) je za svojim moštvenim kolegom zaostal skoraj sekundo in dosegel peti kvalifikacijski čas, na štartni vrsti bo pred njim še prvak iz sezone 2006 Američan Nickey Hayden (Repsol Honda).

Casey Stoner bo štaratl kot sedmi, Deni Pedrosa kot drugi. © Reuters

 
Aktualni svetovni prvak Avstralec Casey Stoner ( Ducati ) bo s sedmim časom sobotnih kvalifikacij na nedeljski VN Španije štartal iz tretje vrste. Podobno kot na prvi dirki ima strašanske težave z Ducatijevim motociklom Italijan Marco Melandri , ki je po padcu kvalifikacije končal na zadnjem 18. mestu. Očitno Rossijeva odločitev za pnevmatike Bridgestone ni bila pravilna, tako on kot oba Ducatija so imeli težave s prednjo Bridgestoneovo pnevmatiko, medtem ko je Rossijev moštveni kolega Lorenzo s pnevmatikami Michelin tako suvero postavil najboljši čas kvalifikacij. Najboljši s Kawasakijem je bil Američan John Hopkins na devetem mestu, najboljši s Suzukijem pa mesto za njim Italijan Loris Capirossi .

"Za nas je bil pole position in zmaga v Katarju veliko presenečenje. Danes sem pole ponovil in odpeljal izjemen krog. To je zelo dobro," je dejal Lorenzo: "Za dirko smo dobro pripravljeni, a jih je kar nekaj, ki me želijo premagati. Pripravljen sem na borbo." Prav vsi v Jerezu so bili navdušeni nad Lorenzovim časom, tudi konkurenti. "Lorenzo je bil zelo hiter, čas njegovega kroga je neverjeten," je povedal Pedrosa: "Na tej stezi je zelo pomembno je, da si v prvi vrsti. Niti nisem pričakoval tako dobrega rezultata, saj so bile moje kvalifikacije v Katarju katastrofa. Zato sem zadovoljen." Dirka bo v nedeljo ob 14.00.

 

Jerez, 250 ccm, kvalifikacije

1. A. Bautista (ŠPA, Aprilia) 1:42,071
2. M. Kallio (FIN, KTM)
3. A. Debon (ŠPA, Aprilia)

Španec Alvaro Bautista ( Aprilia ) je bil v Jerezu najhitrejši v kvalifikacijah v četrtlitrskem razredu. Dobro desetinko počasnješi čas je dosegel Finec Mika Kallio ( KTM ), prvo vrsto za nedeljsko VN Španije pa sta si priborila še Španec Alex Debon (Aprilia) in Švicar Thomas Lüthi (Aprilia). S četrtim in petim kvalifikacijskim časom sta odlično soboto za KTM dopolnila Španec Julian Simon in Japonec Hiroshi Aojama . Zmagovalec prve letošnje dirke v Katarju Italijan Matia Passini  bo po 10. kvalifikacijskem času štartal iz tretje vrste. Štart dirke je ob 12.15.

 

Jerez, 125 ccm, kvalifikacije

1. B. Smith (VB, Aprilia) 1:47,587
2. N. Terol (ŠPA, Aprilia)
3. S. Bradl (NEM, Aprilia)

V razredu do 125 kubičnih centimetrov je tako kot v Katarju pole position osvojil mladi Britanec Bradley Smith ( Aprilia ). Iz prve vrste bo štartala še trojica Aprilijinih dirkačev: z drugim časom kvalifikacij je to Španec Nicolas Terol , s tretjim časom Nemec Stefan Bradl in s četrtim aktualni svetovni prvak v najšibkejšem razredu Madžar Gabor Talmasci . Najboljši z Derbijem je bil Francoz Mike di Meglio na sedmem mestu, najboljši s KTM -om pa Italijan Raffaele de Rosa na desetem. Zmagovalec prve dirke v Dohi Španec Sergio Gadea je dosegel šele 12 kvalifikacijski čas. Dirka bo v nedeljo ob 11.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.