Šport
17960 ogledov

Teniška igralka padla na testu, kriv naj bi bil spolni odnos

Dajana Jastremska Profimedia
Mlada teniška igralka je razkrila razlog za pozitiven test.

Dajana Jastremska prestavlja enega največjih upov ukrajinskega tenisa, a trenutno ne nastopa, saj je bila na začetku leta suspendirana zaradi pozitivnega dopinškega testa. Teniška igralka, ki bo jutri praznovala svoj 21. rojstni dan, je v svoji karieri že osvojila tri WTA turnirje, na računalniški lestvici pa se je najvišje prebila januarja lani, ko je že zasedala 21. mesto.

V tej sezoni je načrtovala preboj med najboljše na svetu, a je nato sledil pozitiven test, v njenem telesu so našli mesterolon. Po suspenzu je Ukrajinka izjavila, da se bo borila za svojo čast, saj ve, da ni jemala nedovoljenih substanc.

"V mojem urinu so našli zelo nizke vrednosti mesterolona. Glede na nizko koncentracijo in negativen vzorec dva tedna prej, sem dobila znanstveno potrditev, da je pozitiven rezultat možen zaradi kontaminacije. Bila sem še obveščena, da to substanco za zdravilo uporabljajo moški, ženkam pa ga odsvetujejo zaradi stranskih učinkov," je že pred časom dejala Ukrajinka, zdaj pa ponudila tudi razlago za pozitivni vzorec.

Dajana Jastremska | Avtor: Profimedia Profimedia

Jastremska je prepričana, da je bila pozitivna, ker je substanco v njeno telo pri spolnem odnosu prenesel njen bivši partner. Slednji je to že zanikal in trdi, da to ni resnica, za komisijo, ki se ukvarja s tem primerom, pa je napisal tudi izjavo. Oče ukrajinske teniške igralke ga je sicer zaprosil za vzorec las za analizo, a je to zavrnil in ni več sodeloval z obrambom Jastremske.

Epilog primera naj bi bil znan pred koncem tega meseca.

Komentarjev 1
  • crniovcar 10:54 15.maj 2021.

    To substanco za ZDRAVILO ne uporablja nihče.. Bodibilderi pa za .......

Sorodne novice