Šport
31 ogledov

Tekma brez obramb, Kopitar zbral tri točke

Anže Kopitar Profimedia
V Ottawi 15 golov, Kopitarjevi kralji pa klonili po podaljšku.

Hokejisti Los Angelesa so v tretji tekmi nove sezone lige NHL gostovali v Ottawi in po tekmi, na kateri je padlo kar 15 zadetkov, na koncu izgubili po podaljšku s 7:8. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je prispeval tri podaje.

Dvoboj v Ottawi je imel precej nenavaden potek, predvsem pa sta bili obrambi obeh ekip precej prepišni. Pa tudi vratarji obeh ekip se niso najbolj izkazali. Pri Los Angelesu je bil v vratih Darcy Kuemper, pri domačih pa so sredi tekme vratarja menjali, a ne Mads Sogaard ne Anton Forsberg nista imela vrhunskega večera.

Začetek je bil sicer po okusu gostov; Kevin Fiala in Trevor Lewis sta že do devete minute poskrbela za 2:0, pri prvem golu je podal tudi Kopitar. A je pred koncem prve tretjine za domače zaostanek znižal Jake Sanderson.

V nadaljevanju je najprej Los Angeles sicer dosegel še en gol, ki pa so ga po sodniškem ogledu posnetka zaradi oviranja vratarja razveljavili. Le nekaj minut zatem jso Kings dosegli še regularen gol, strelec je bil Adrian Kempe, podajalec pa tudi Kopitar.

A to je bil šele začetek divjega plesa na ledu in festivala golov. Samo v tej tretjini so kralji še vodili za dva gola, tudi s 4:2, ter nazadnje s 5:4, pri tem golu Fiale je zadnjič na tekmi podal Kopitar.

Toda Ottawa se je vračala, izkoriščala nezbrano igro tekmecev in napake v obrambi. Zack McEwen je izenačil na 5:5 v 48. minuti in napovedal še bolj zanimivo zadnjo tretjino.

Ta nato ni bila zadnji del tekme, saj sta ekipi šli še v podaljšek. Še pred tem je za zadnje vodstvo kalifornijske ekipe za 6:5 po samostojni akciji zadel Alex Laferriere, vendar je Ottawa spet učinkovito odgovorila, najprej izenačila in z golom Josha Norrisa v 50. minuti sploh prvič na tekmi povedla (6:5). Tako so bili v končnici kralji tisti, ki so lovili tekmece, ujeli pa so jih z golom Tannerja Jeannota v 55. minuti.

Zadnjo besedo so nato le imeli domači. V podaljšku so kralji spet naredili preveč napak, eno pa je v 61. minuti za drugi gol na tekmi in veliko zmago izkoristil Norris.

Kopitar je svojo 19. sezono v ligi NHL začel s hat-trickom ob zmagi s 3:1 nad Buffalom, na drugi tekmi pa je z Bostonom ostal brez točk, danes je v statistiko dodal še tri podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice