Šport
1346 ogledov

Takšne posledice je na Pogačarju pustil torkov padec

Tadej Pogačar Reševalni pas/Twitter
Tadej Pogačar, Guillaume Martin ter Davide Formolo so bila najbolj znana imena, ki so se tekom 10. etape znašla na tleh. Najhuje jo je odnesel Italijan...

Naj gre zgolj za pomočnike, ali pa celo za glavne favorite, vsakdo na kolesarski dirki je lahko žrtev padca, ki spremeni, ali celo uniči kolesarjeve ambicije.

Še večja pa je nevarnost, če gre za kakšno kaotično etapo, katero kroji vreme, najsi gre za dež in mokra cestišča, ali preprosto za veter, ki poskrbi za pravi kaos.

Prav takšna je bila 10. etapa Dirke po Franciji, kjer jo je najhuje odnesel Davide Formolo, ki si je celo zlomil ključnico, v težavah pa sta se znašla tudi dva izmed velikih favoritov, Tadej Pogačar in Guillaume Martin, ki sta se prav tako znašla na tleh.

Na srečo se nista huje poškodovala, Pogačar je tudi zelo hitro ujel glavnino, medtem ko se je moral Francoz nekoliko bolj potruditi, a na koncu vseeno ni izgubil časa proti ostalim favoritom.

Oba kolesarja sta bila udeležena v skupinski padec 65 kilometrov pred ciljem, ki pa ni pustil resnih posledic. "Sem dobro, padec je bil neugoden, izgubili smo tudi Formola, ki si je zlomil ključnico. Zdaj nas je le še šest. Padel sem pa na hrbet, pristal sem na radiu, tako da me ne boli preveč, ne bi smelo vplivati na skupni seštevek," je stanje po padcu pojasnil Pogačar.

"Ekipa je bila ves čas v ospredju, tako da me je večino časa varovala pred kakšnimi težavami. Tudi ko sem padel, so me kolegi počakali ter me pripeljali nazaj," je svoje sotekmovalce pohvalil Pogačar, ki pa je izgubil enega izmed glavnih pomočnikov ter orožij, saj je Formolo z zlomljeno ključnico že zaključil z letošnjim Tourom.

Pogačar je tako v cilj prikolesaril z nekaj novimi odrgninami, a vseeno zadržal visoko 7. mesto mesto v skupnem seštevku, kjer za vodilnim Primožem Rogličem zaostaja za 44 sekund.

Tadej Pogačar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice