Šport
15 ogledov

SZS in Mazejeva še brez dogovora

Bo vadila sama ali z ekipo? Žurnal24 main
Tina Maze je po menjavi trenerja napovedala odcepitev od reprezentance, skupaj s SZS pa še išče pravi način sodelovanja v prihodnji sezoni, po finančni plati so pogovori v sklepni fazi.
"Pogovori o načinu sodelovanja med Smučarsko zvezo Slovenije in Tino Maze še potekajo. SZS si prizadeva, da bi do dogovora prišlo čim prej in tako ne bi bil moten proces dela med poletjem. Po finančni plati so pogovori v sklepni fazi, saj je SZS Tini Maze ponudila znesek, ki predstavlja dejanski strošek tekmovalke v eni sezoni," so v uvodu sporočila za javnost zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

Če je finančni vidik sodelovanja praktično urejen, pa se zatika pri samem delu. "Pri vsebinskem delu pa prihaja do razhajanj o načinu sodelovanja. SZS namreč zaradi enakopravnega statusa vseh reprezentantk ne more dovoliti, da bi imela Tina Maze svojo 'ekipo v ekipi'. Tak pristop bi bil nepravičen do drugih tekmovalk in vodstva reprezentance. Tini Maze bo omogočen nastop na internih kvalifikacijskih tekmah, po predhodni uskladitvi z vodjo ženskih reprezentanc. V dogovoru bo treba jasno opredeliti pravice in dolžnosti, ki bodo omogočale korektno sodelovanje. V prihodnjih dneh se bodo pogovori nadaljevali in prepričani smo, da bo na koncu prišlo do dogovora, ki bo Tini omogočil normalne delovne pogoje tako pred kot med sezono. Poudariti pa želimo, da ima Tina Maze možnost, da se kadarkoli (tudi med sezono) spet pridruži reprezentanci pod enakimi pogoji, kot so veljali do zdaj," so še zapisali pri SZS.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.