Šport
123 ogledov

Štiriletni suspenz za olimpijskega podprvaka

Luvo Manyonga Epa
Manyongi štiriletna prepoved zaradi kršenja dopinških pravil.

Južnoafriški atlet Luvo Manyonga, olimpijski podprvak in svetovni prvak iz leta 2017 v skoku v daljino, ne bo smel nastopati naslednja štiri leta. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je komisija za integriteto atletike (AIU) pri Svetovni atletiki tekmovalcu izrekla takšno kazen zaradi izogibanja dopinškim postopkom.

Manyonga je že januarja dobil začasni suspenz, zdaj pa je komisija kazen potrdila. Vzrok za njo je izogibanje postopkom oziroma nesodelovanje z dopinškimi preiskovalci, saj jim atlet ni sporočal, kje se nahaja. Kazen bi sicer v običajnih okoliščinah znašala dve leti, toda gre za drugi prekršek Manyonge, ki so ga leta 2012 že kaznovali z 18-mesečno prepovedjo nastopanja, ker so v njegovem vzorcu našli sledi metamfetamina.

Začetek kazni oziroma prepovedi nastopanja so postavili na 23. december 2020, Manyonga pa se lahko v 30 dneh še pritoži na krovno športno razsodišče Cas v Lozani.

Kot še dodaja dpa, je AIU pojasnila, da atlet ni želel sodelovati s komisijo in je zavrnil tudi zadnji ponujeni termin za sestanek 28. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice