Šport
23 ogledov

Šok: po Nadalu izpadel še Đoković

Novak Đoković dedek smrt EPA
V Madridu potekajo četrtfinalni obračuni v ženski in moški konkurenci. Po presenetljivem izpadu Rafaela Nadala in Novaka Đokovića favorit ostaja Roger Federer. Odlične predstave pa kaže tudi Juan Martin del Potro.

V prvem četrtfinalnem obračunu sta se udarila Argentinec Juan Martin del Potro, ki je zabeležil še deseto zaporedno zmago na peščeni podlagi, in Alexandr Dolgopolov. Mladi Ukrajinec je v prejšnjem kolu izločil četrtega nosilca Jo-Wilfrieda Tsongaja, ki sicer na lestvici zaseda peto mesto, vendar na turnirju manjka Andy Murray. Argentinec je na koncu slavil z rezultatom 6:3, 6:4, medtem ko je letos osvojil že dve lovoriki.

V drugem četrtfinalnem obračunu je Čeh Thomas Berdych zlahka ugnal Fernanda Verdasca, ki je včeraj domov poslal Rafaela Nadala. Berdych je na igrišču prebil le dobro uro, saj je Španca premagal s 6:1, 6:2. Čeh je za zmago v prejšnjem kolu nad Gaelom Monfilsom prav tako potreboval samo 50 minut.

Po Nadalu pa je izpadel še en favorit, in sicer prvi nosilec Novak Đoković. V dveh nizih ga je s končnimi 7:6 (2), 6:3 premagal rojak Janko Tipsarević.

V ženski konkurenci je blestela Serena Williams, ki je v dveh nizih s 6:1, 6:3 nadigrala drugo igralko sveta Mario Sharapovo, nam poznano tudi kot spremljevalko Saše Vujačića. Viktorija Azarenka je tokrat napadala iz ozadja, saj je prvi niz izgubila, nato pa po slabih dveh urah rezultat le obrnila v svojo korist. Kitajko Na Li je premagala s 3:6, 6:3, 6:3.

ATP Masters, Madrid, četrtfinale (moški):

Juan Martin del Potro (Arg/10) : Alexandr Doglopolov (Ukr/16) 6:3, 6:4
Thomas Berdych (Češ/6) : Fernando Verdasco (Špa/15) 6:1, 6:2
Novak Đoković (Srb/1) : Janko Tipsarević (Srb/7) 6:7 (2), 3:6
Roger Federer (Švi/3) : David Ferrer (Špa/5) 6:4, 6:4

WTA Premier Mandatory, Madrid, četrtfinale (ženske)

Viktorija Azarenka (Blr/1) : Na Li (Kit/8) 3:6, 6:3, 6:3
Agnieszka Radwanska (Pol/4) : Varvara Lepchenko (ZDA) 6:4, 6:4
Samantha Stosur (Avs/5) : Lucie Hradecka (Češ) 6:7 (8), 6:7 (6);
Serena Williams (ZDA/9) : Marija Šarapova (Rus/2) 6:1, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.