Šport
2535 ogledov

Šok na Roland Garrosu, Đoković sporočil zelo slabo novico

Đoković Epa
Šok na Odprtem prvenstvu Francije. Novak Đoković po zmagi sporočil zelo slabo novico, številni navijači močno razočarani.

Srbski teniški igralec Novak Đoković je sporočil, da še pred četrtfinalnim dvobojem zapušča Roland Garros. Poškodba kolena je bila očitno prehuda, čeprav je pretekli maratonski obračun s Franciscom Cerundolom dokončal in ga po štirih urah in pol boja (tre veliki količini protibolečinskih tablet) celo dobil, je zdaj jasno, da je poškodba hujše narave in da se umika s turnirja. 

Še pred dvobojem z Argentincem dobil maratonski obračun z Italijanom Lorenzem Musettijem, ki je prav tako trajal več kot štiri ure in pol.   

Đoković je po dveh zahtevnih dvobojih v preteklih dveh krogih danes opravil zdravniški pregled, ki je razkril, da je poškodba osrednjega dela meniskusa desnega kolena resnejše narave in da zahteva počitek.

Đoković je v Parizu naskakoval še 25. zmago na turnirjih za grand slam, a na to bo očitno moral še počakati. Tudi sicer pa letošnja sezona za Noleta ostaja klavrna, saj v prvih petih mesecih pod streho še ni uspel pospraviti lovorike.

Ker se je Novak Đoković že poslovil s pariškega turnirja, je zdaj že postalo jasno, da bo po Parizu nova številka 1 svetovnega tenisa postal Italijan Jannik Sinner. Poškodba Srba pomeni tudi to, da se je v polfinale brez boja že uvrstil Norvežan Casper Ruud

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 19:13 04.junij 2024.

    Naj se vrne v srbovijo!

  • Rim 18:39 04.junij 2024.

    Žal leta in telesna izraba vseeno počasi delujejo. Kot pri vseh, recimo Rafa in Federer sta zadnja pred njim.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 17:20 04.junij 2024.

    Itak je nečloveško kar je včeraj izvedel, ko je očitno poškodovan kljub vsemu zmagal... Prepričan sem, da se bo še vrnil, je neuničljiv, vegan in predvsem ni ovca ki viha rokave in spušča hlače kot večina ostalih..