Šport
339 ogledov

So jima šteti dnevi?

roger federer rafael nadal Epa
Pravijo, da kjer se prepirata dva, tretjič dobiček ima.

Nekdanji britanski teniški igralec Greg Rusedski je prepričan, da Srb Novak Đokovič lahko prehiti Švicarja Rogerja Federerja in Španca Rafaela Nadala po številu osvojenih naslov na turnirjih za veliki slam.

Đoković je po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA v nedeljo pri 14 osvojenih naslovih na turnirjih velike četverice. Za Nadalom tako zaostaja za tri naslove, za Federerjem za šest.

V Kanadi rojeni Rusedski, ki je v karieri osvojil 15 turnirskih naslovov, nikoli pa ni slavil na turnirju za veliki slam, je v kolumni za britanski The Telegraph izrazil prepričanje, da ima 31-letni Đoković zdaj odlične možnosti, da postane najboljši vseh časov.

Čeprav kaže, da imata Federer in Nadal veliko prednost pred ostalimi, se je Đoković z osvojenim naslovom v New Yorku prejšnji teden na tretjem mestu večne lestvice izenačil s Peteom Samprasom. "Naslednji turnir velike četverice je odprto prvenstvo Avstralije, kjer se Đoković počuti kot doma," je še opozoril 45-letni nekdanji četrti igralec sveta.

serena williams naomi osaka Solze lile v potokih Šport Slovenski strokovnjak: "To ni bilo na mestu, kazen mora biti"

Z dvema osvojenima naslovoma za grand slam letos - poleg US Opna je naslov osvojil še na sveti travi v Wimbledonu - in enim naslovom masters je po mnenju Rusedskega Đoković nedvomno najboljši igralec letošnje sezone, pred 32-letnim Nadalom in 37-letnim Federerjem, ki za zdaj na lestvici ATP ostajata pred Srbom.

"Glede na to, kako igra, menim, da bo do konca leta spet številka ena moškega tenisa. In ne bi me presenetilo, če bo v prihodnosti prehitel Federerja po številu osvojenih naslovov na največjih turnirjih," je zapisal Rusedski.

V kolumni, ki je sicer bila objavljena pred odigranim finalom v New Yorku, kjer je Đoković v treh nizih premagal Argentinca Juana Martina del Potra, je Rusedski še dodal, da pozna dva človeka, ki bosta gotovo navijala za del Potra - Federerja in Nadala.

roger federer rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice