Šport
159 ogledov

Slovenija se bo naslednje leto merila s starimi znanci

David Kickert
Obeta se nov boj z Avstrijci.

Potem ko so na hokejskem svetovnem prvenstvu na Slovaškem že znani vsi četrtfinalisti, je zdaj jasno tudi to, da v prihodnji sezoni v elitni skupini ne bo Francije in Avstrije. Prva je v Košicah v skupini A na svoji zadnji tekmi na SP izgubila po podaljšku proti Veliki Britaniji s 3:4 in končala na repu skupine A. Odločilni gol za Britance je v tretji minuti podaljška dosegel Ben Davies.

V skupini B pa je Italija po kazenskih strelih s 4:3 v Bratislavi premagala Avstrijo in si prav tako zagotovila obstanek med elito. Odločilni kazenski strel je zadel Sean McMonagle. Avstrija bo tako kot Francija v prihodnje igrala v isti diviziji kot Slovenija.

V skupini B pa so Švedi po izenačenem boju v Bratislavi premagali Latvijo s 5:4. Dennis Rasmussen je zabil odločilni zadetek v prazno mrežo 34 sekund pred koncem. William Nylander je z dvema podajama prevzel prvo mesto na lestvici strelcev, skupaj ima 15 točk za štiri gole in 11 podaj.

V skupini Aje Kanada s 5:0 premagala Dansko in skočila na drugo mesto. V četrtfinalu bodo igrale Finska, Kanada, ZDA, Nemčija, Rusija, Češka, Švedska in Švica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.