Šport
231 ogledov

Slovenci boljši od članice elitne skupine

Jan Drozg Profimedia
Slovenci z lepo popotnico na SP v Bolzano.

Slovenska hokejska reprezentanca je končala priprave na bližnje svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Bolzanu. Na zadnji pripravljalni tekmi so Slovenci v Parizu premagali Francijo s 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Slovenija je tako priprave, ki so jih hokejisti pod vodstvom selektorja Eda Terglava začeli pred skoraj štirimi tedni, končala na najlepši možen način. V predmestju Pariza je premagala ekipo, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine na Češkem.

Terglav, kot trener v Franciji dobro pozna tamkajšnji hokej, je dobro načrtoval priprave in za vrhunec pripravljalnih tekem določil dva dvoboja s francosko izbrano vrsto. Na sredini so bili gostitelji boljši po podaljšku z 2:1, kar je bil tudi edini poraz Slovenije na testnih dvobojih.

Danes je slovenska reprezentanca pokazala odlično predstavo. Že v uvodu so Slovenci močno pritisnili in Rok Macuh je iz gneče pred golom v polno zadel že v četrti minuti. Pritisk se je nadaljeval, v 13. minuti pa je Jan Drozg ob prednosti igralca več s strelom od daleč vodstvo še povišal.

V nadaljevanju so gostitelji vzpostavili ravnotežje, po več kaznih v slovenski ekipi - Žiga Mehle je dobil tudi disciplinsko - pa tudi vse bolj ogrožali slovenskega vratarja Matijo Pintariča. A se je tudi on izkazal, ubranil vse francoske napade, tudi ob petih minutah z igralcem manj po kazni Mehletu ni klonil.

Matija Pintarič | Avtor: Profimedia Profimedia

Francozi so skušali na vsak način priti vsaj do znižanja zaostanka, toda slovenska obramba je bila trdna. Pintarič, ki sicer tudi na klubski sceni igra v Franciji in je danes dobil priložnosti za nastop, potem ko je v sredo branil Gašper Krošelj, je do konca zdržal brez prejetega gola in z 32 obrambami. Na drugi strani pa so gostitelji v zadnji minuti skušali še brez vratarja, toda Matic Török je to kaznoval s tretjim golom Slovenije.

Slovenski hokejisti so tako na prijateljskih tekmah dosegli peto zmago v šestih dvobojih; pred pariškima tekmama so Slovenci dvakrat premagali Poljsko z 2:0 in 3:1, Avstrijo pa so v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Slovenci bodo iz Pariza odpotovali neposredno na prizorišče SP na Južnem Tirolskem. Slovenijo čaka prav uvodna tekma prvenstva v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.