Šport
7 ogledov

Skrita želja je naslov

Ljubljančani doma na vrh merijo odkrito, v Ligi Ebel pa malo manj.
1/37
Žurnal24 main
Slovenski hokejski podprvak Tilia Olimpija bo tudi letos tekmoval v avstrijski Ligi Ebel, kjer je lani ob debiju prišel celo do finala. Letos si je vodstvo kluba za glavni cilj zadalo vsaj polfinale.
 

Preberite še ...

Liga Ebel bo še močnejša
Intervju: Tomaž Vnuk in Marcel Rodman
Ekstremisti ranili člana Olimpije
V Ligi Ebel med štiri, doma na vrh

Vodstvo kluba načrtovane nove uspehe, uvrstitev v polfinale Lige Ebel bi gotovo spadala mednje, utemeljuje z dejstvom, da imajo pri Tilii Olimpiji še močnejšo ekipo kot lani. "Po lanskih uspehih je marsikdo rekel, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Uvrstitev v finale je bila pač senzacionalna. Toda zdaj so tudi cilji višji in manj kot na polfinale ne smemo meriti. Ne nazadnje smo dobili tudi dobre okrepitve, in ker je tudi večina lanskega moštva ostala skupaj, lahko rečem, da smo letos še močnejši. Skrita želja je, da v vitrino postavimo tisto, kar se nam je lani izmuznilo. Toda za to bo treba že od prve tekme igrati na vso moč. Z dobrimi igrami pa bodo spet množično prišli tudi gledalci," je dejal direktor ljubljanskega kluba Matjaž Sekelj .

 
 

Toda zdaj so tudi cilji višji in manj kot na polfinale ne smemo meriti.

Matjaž Sekelj

 
Kot glavni aduti moštva, ki bo nastopalo v novih dresih z novim logotipom in novim glavnim pokroviteljem, se bodo najbrž izkristalizirali tudi novinci: vratar Mike Morrison , ki bo skušal zakrpati vrzel po odhodu lani najboljšega vratarja lige Alexa Westlunda , napadalec Frank Banham , ki je še lani tresel mreže v dresu prvaka Salzburga , in univerzalni Jurij Goličič , ki se je po štirih letih vrnil z Jesenic .

Mike Posma bo tudi letos vodil zmaje. © Anže Petkovšek

 
Za največjo okrepitev velja prav Banham, ki je v minulih sezonah zaslovel kot pravi "stroj za gole". Koliko jih namerava doseči v dresu Olimpije? "Odvisno od tega, kolikokrat mi bo Todd Elik podal," je malce v šali odgovoril Banham in dodal, da verjame v novo uspešno sezono Olimpije. Ob novincih – med njimi so tudi mladi Aleš Sila, Matija Pintarič, Klemen Sodržnik, Nejc Berlisk in Anže Ropret  – pa bodo jedro ekipe sestavljali "stari mački" na čelu z izkušenim Tomažem Vnukom , neuničljivim Toddom Elikom , najboljšim Olimpijinim strelcem lanske sezone Brendanom Yaremo , prodornim Raffaelejem Intranuovom , stebrom obrambe Kevinom Mitchellom in drugimi. Olimpija bo prvo tekmo nove sezone igrala v petek, ko bo na domačem ledu gostila prav lanskega prvaka Red Bull Salzburg .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.