Šport
58 ogledov

Selektor Zorman na seznam dodal še dva rokometaša

Miha Zarabec Profimedia
Slovenski rokometni reprezentanci se bosta na pripravah za prihajajoče kvalifikacije za EP 2026 pridružila Gregor Ocvirk in Miha Zarabec.

Selektor moške članske rokometne reprezentance Uroš Zorman je na priprave za bližajoči se kvalifikacijskih tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2026 vpoklical dva dodatna igralca. Ekipi se bosta pridružila Gregor Ocvirk in Miha Zarabec, je sporočila Rokometna zveza Slovenije.

Zarabec je standardni član izbrane vrste v zadnjih letih. Bil je tudi del olimpijske ekipe poleti v Parizu, kjer se je Slovenija prebila v polfinale. Trenutno drugo zaporedno sezono uspešno igra v dresu poljskega prvaka Wisle iz Plocka.

Ocvirk je bil v preteklosti del generacije, ki je na evropskem prvenstvu za mladince leta 2018 v Celju osvojila zlato kolajno. Izstopal je tudi posamično, saj je bil izbran v najboljšo postavo prvenstva in proglašen za najkoristnejšega igralca. Sedaj 25-letni in 1,89 metra visoki levi zunanji rokometaš nastopa na Madžarskem. S Plerom iz Budimpešte po sedmih tekmah zaseda osmo mesto v 14-članskem prvenstvu, s 67 zadetki (sedemmetrovke 33:35) pa je z naskokom najboljši strelec ekipe in celotnega madžarskega prvenstva. V članski reprezentanci je že zbral štiri nastope in dosegel dva zadetka, sedaj pa bo prvič na pripravah sodeloval še pod vodstvom selektorja Zormana.

Uroš Zorman Kaj se dogaja? Šport Slovenija v prvi akciji po OI brez petih nosilcev igre

Na prvem zboru moške reprezentance po uspešnih nastopih na poletnih olimpijskih igrah selektor Zorman ne bo mogel računati na Mitjo Janca in Aleksa Kavčiča. Enaindvajsetletni Janc, ki igra na mestu levega in srednjega zunanjega igralca, bo manjkal zaradi poškodbe stegenske mišice, sedem let starejši Kavčič pa bo tokrat po dogovoru s selektorjem reprezentančno akcijo izpustil zaradi družinskih zadev.

Slovenska vrsta se bo to nedeljo zbrala v Zrečah in novembra odigrala prvi tekmi na poti do 15. vozovnice na prvenstva stare celine. V četrtek, 7. novembra, si bo v velenjski Rdeči dvorani od 18. ure igrala z Litvo. V nedeljo, 10. novembra Slovenijo nato v Taliinnu ob 17. uri po slovenskem času čaka še tekma z Estonijo.

V kvalifikacijski skupini 1 nastopa še Severna Makedonija. Ta se bo s Slovenijo dvakrat pomerila sredi marca prihodnje leto, povratni tekmi z Litvo in Estonijo bosta sledili v prvi polovici maja 2025. Na Euro 2026, ki ga bodo gostile Danska, Švedska in Norveška, se bosta neposredno uvrstili po dve najboljši reprezentanci skupine, dodatno pa še štiri tretjeuvrščene izbrane vrste z vseh osmih kvalifikacijskih skupin.

Iz "zlate slovenske generacije" se bodo priprav poleg Ocvirka udeležili še Tadej Mazej, Domen Novak, Domen Makuc in Miha Kavčič. Selektor je poleg njih na seznam uvrstil tudi Tilna Kodrina, Staša Slatinka Jovičića, Tima Cokana, Blaža Janca, Nika Henigmana, Uroša Milićevića, Aleksa Vlaha, Domna Tajnika, Nejca Cehteta, Matica Grošlja, Tadeja Kljuna, Blaža Blagotinška, Kristjana Horžena, Miho Kavčiča, Matica Suholežnika, Klemna Ferlina, Urbana Lesjaka in Jožeta Baznika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.