Šport
193 ogledov

Selektor izbral Zormanovega naslednika

Ljubomir Vranješ Epa
Selektor Vranješ izbral novega pomočnika.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Šved Ljubomir Vranješ je za novega pomočnika izbral Gregorja Cvijića, je sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS). Z donedavnim pomočnikom Urošem Zormanom je RZS sporazumno prekinila pogodbo 25. marca letos. Kot so takrat sporočili iz RZS, se bo Zorman lahko povsem posvetil samostojnemu klubskemu trenerskemu delu pri trebanjskem Trimu.

"Po olimpijskem turnirju v Berlinu sva se z Urošem Zormanom obojestransko strinjala, da vsak ubere svojo pot. Urošu se najlepše zahvaljujem za prispevek k delovanju reprezentance pod mojim vodstvom. V zadnjem obdobju sem nato opravil kar nekaj pogovorov s slovenskimi trenerji. Na koncu sem se odločil, da k sodelovanju povabim Gregorja Cvijića, ki je na povabilo tudi pristal," je danes o menjavi na mestu pomočnika dejal 47-letni Šved.

Konec meseca moško člansko reprezentanco čaka še zadnja reprezentančna akcija, v kateri bo ta lovila vozovnico na januarsko evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem.

"Konec meseca in v prvih dneh maja so pred nami tri odločilne tekme za nastop na evropskem prvenstvu, na katerih moramo potrditi našo vozovnico na Madžarsko in Slovaško, obenem pa si z rezultatom omogočiti tudi čim boljši položaj pred kasnejšim žrebom," je še ocenil Vranješ.

Cvijić je nekdanji slovenski reprezentant, ki je barve Slovenije branil tudi na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju. Danes 49-letni trener je novembra prevzel moštvo Rika Ribnice. Pred tem je v domovini deloval pri Gorenju Velenju, na Slovanu, v Škofji Loki in Škofljici, v tujini pa vodil avstrijske Borovlje in sarajevsko Bosno. Nekaj časa je bil tudi pomočnik trenerja pri Krimu Mercatorju.

V delo strokovnega štaba bosta v prihodnosti vključena tudi Marko Šibila kot predsednik strokovnega odbora in Klemen Luzar iz Celja Pivovarne Laško, je v izjavi za javnost sporočila RZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice