Šport
5 ogledov

Rutenka odprl pot zmagi

Ciudad Real je za prestižno lovoriko prejel tudi 30 tisoč evrov. Žurnal24 main
Rokometaši španskega Ciudad Reala so zmagovalci evropskega superpokala. Pomemben delež k zmagi je prispeval Sergej Rutenka. Vid Kavtičnik je s Kielom osvojil tretje mesto.
 

Superpokal, finale

MTB Veszprem : C. Real 28:32

Zmagovalci evropskega superpokala so evropski prvaki, rokometaši Ciudad Reala, ki so v finalu premagali domačo ekipo iz Veszprema z 32:28. Madžari so bili sicer vseskozi v vodstvu, v tretji četrtini srečanja pa je Špancem uspel preobrat. Priigrali so si prednost treh zadetkov in jo zadržali do konca. Vidne vloge v obeh ekipah so tako kot v polfinalu odigrali slovenski igralci oziroma nekdanji člani naših klubov. Pri domačih Periću in Koražiji, ki je zadel dvakrat,  ni uspelo preprečiti naleta Ciudad Reala, kjer je Sergej Rutenka dosegel deset golov, Aleš Pajovič pa je zadel enkrat.

 
 

Mi smo se uspeli pobrati po petih zadetkih zaostanka.

Talant Dušebajev

 
"To je bila prigarana zmaga. Domači so imeli podporo polne dvorane vseh šestdeset minut, mi pa smo se uspeli pobrati po petih zadetkih zaostanka," je po srečanju dejal španski trener Talant Dušebajev, njegov kolega na domači klopi pa je dejal: "To je bila kakovostna tekma. Igralo se je v visokem ritmu, takšne tekme potrebujemo. Seveda smo razočarani, vendar veseli, da smo imeli v Veszpremu takšen turnir."

 

Superpokal, za tretje mesto

Kiel : Nordhorn 36:31

Rokometaši nemškega Kiela so osvojili tretje mesto na evropskem klubskem superpokalu v madžarskem Veszpremu, potem ko so v današnjem malem finalu premagali nemški Nordhorn s 36:31 (18:13). V velikem finalu se bosta pomerila Veszprem in španski Ciudad Real. V tekmi za tretje mesto je največ golov za Kiel dosegel Kim Andersson (10), medtem ko je slovenski reprezentant Vid Kavtičnik prispeval tri zadetke. Pri Nordhornu je bil najučinkovitejši Bjarte Hakon Myrhol z 11 goli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.