Šport
42618 ogledov

Rogliču zmago odnesla nešportna poteza nasprotnika (video)

Vuelta Epa
Roglič je bil z drugim mestom celo sprva nekoliko nezadovoljen, saj bi se vse lahko končalo drugače, če bi Rui Costa nekoliko previdneje odvozil zaključek dirke.

Danec Magnus Cort Nielsen (EF Pro Cycling) je zmagovalec 16. etape dirke po Španiji od Salamance do Ciudad Rodriga (162 km). V ciljnem sprintu je ugnal drugega Slovenca Primoža Rogliča in tretjega Avstralca Diona Smitha.

 

Po drugem mestu je bil Zasavec nekoliko jezen, saj mu je v sprintu pred kolo zapeljal na koncu sprva tretjeuvrščeni Portugalec Rui Costa, zaradi česar je izgubil nekaj hitrosti in predvsem položaj, da bi sledil na koncu hitrejšemu Dancu.

Portugalca so kaznovali zaradi nevarnega sprinta in mu pripisali 32. mesto. Tretje mesto je pripadlo Smithu (Mitchelton-Scott), Roglič pa je bil vseeno zadovoljen z današnjim izkupičkom.

"Zakaj pa ne," je v smehu sprva na opazko tiskovnega predstavnika organizatorjev Vuelte, da se je specializiral za sprinte, odvrnil Roglič. "Vedno si želim biti kar najbolj vsestranski kolesar. Že na začetku Vuelte sem dejal, da si želim vsak dan dirkati po najboljših močeh, a danes sem bil za malenkost prekratek. Vseeno je za nami dober dan," je dodal.

"Ko vidiš, da je nekaj hitrih kolesarjev odpadlo, lahko kot nosilec zelene majice postrežem s sprintom. To je nekaj normalnega," se je znova malce šalil Roglič, ki bo v soboto imel še šest sekund večjo prednost pred zasledovalci.

"Vsekakor je lažje pridobiti šest sekund tu kot, denimo, na Angliruju. V soboto bo velik, odločilen dan in na nas je, da bomo osredotočeni ter dali vse od sebe. Potem bomo videli, kaj to pomeni," je zaključil slovenski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice