Šport
50 ogledov

Prvakom bazen obljubljajo že 30 let

Marcel Primožič (levo) bazen Metropol Piran Suzana Kos
Marcel Primožič je državni prvak ne glede na to, da trenira v hotelskem bazenu.

"Moj vzornik je seveda najboljši plavalec v zgodovini doslej – Michael Phelps, od naših športnikov pa Peter Mankoč," pravi 14-letni Marcel Primožič, ki bo danes v portoroškem Avditoriju prejel občinsko priznanje Športnik  leta  občine  Piran  –  v  lanskem  letu  je namreč osvojil mesto državnega  prvaka  v  olimpijski  disciplini  (200  metrov  prosto), s treh letošnjih zimskih tekmovanj pa se je vrnil s tremi kolajnami.

Primožič je sicer član piranskega plavalnega društva Biser, ki dela v precej nezavidljivih razmerah – svojega bazena nimajo, čeprav je Biser najbolj množičen klub z individualnimi športi v občini in je imel v lanski sezoni kar dva državna prvaka.

Nimajo bazena

Njihovi plavalci trenirajo v bazenu hotela Metropol, ki je edini primeren za to dejavnost. V klubu jih žalosti, da jim občinski veljaki bazen obljubljajo že 30 let, a se dejansko ne premakne prav nič. Ker je bil hotel Metropol letos tudi prvič doslej zaprt del zimske turistične sezone, so plavalci v času najbolj intenzivnih športnih priprav ostali tri tedne brez možnosti treninga v vodi.

Ne glede na to so se z vseh treh prvenstev v plavanju tekmovalci domov vrnili s šestimi medaljami, in sicer eno zlato, štirimi srebrnimi in eno bronasto, med drugim pa so odplavali več kot sto osebnih rekordov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.