Šport
157 ogledov

Prva tekma končnice odločena v podaljšku

Washington Capitals Boston Bruins Profimedia
Odigrana je bila prva tekma letošnje končnice.

Nic Dowd je zadel po štirih minutah in 41 sekundah podaljška za zmago Washington Capitals v dvoboju z Boston Bruins. Na prvi tekmi prvega kroga končnice lige NHL je bilo 3:2.

Prvo tekmo zaključnega dela v boju za Stanleyjev pokal je torej odločil Dowd, ki je v gol preusmeril strel T.J. Oshieeja. Craig Anderson je zaustavil 21 strelov Washingtona in je nadomestil češkega vratarja Viteka Vanečeka, ki se je poškodoval v drugem delu prve tretjine, ko je neuspešno skušal zaustaviti strel Jaka DeBruska. Ta je tedaj izenačil na 1:1.

Tom Wilson in Brenden Dillon sta Capitals povedla v vodstvi z 1:0 in 2:1, podaljške je Bostonu zagotovil Nick Ritchie.

Anže Kopitar NHL Šport Za konec sezone Kopitar bežal pred Plazom

Poleg tega dvoboja v ameriški prestolnici je bila v NHL še ena tekma rednega dela. Edmonton Oilers so z 1:4 doma izgubili z Vancouver Canucks.

Najboljši napadalec rednega dela lige Connor McDavid je podal do Adama Larssona, ki je Edmonton sredi uvodne tretjine povedel v vodstvo z 1:0. McDavid je s to asistenco prišel do 105 točk, dosegel je 33 golov in 72 podaj na 56 tekmah ter za kar 21 točk prehitel drugega napadalca lige, svojega nemškega soigralca Leona Draisaitla (84 točk). Na 28. mestu je s 50 točkami slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki se z Los Angeles Kings ni uvrstil v končnico. To pa je uspelo Edmontonu, ki se bo v prvem krogu meril z Winnipeg Jets.

NHL, končnica (1. krog):

Washington Capitals - Boston Bruins 3:2 (podaljšek)  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice