Šport
227 ogledov

Pretres pri slovenskih prvakih! Pred zaključkom sezone zamenjali trenerja

ACH Volley CEV
Radovan Gačič odhaja z mesta trenerja slovenskih prvakov, prihaja Matjaž Hafner.

Iz tabora slovenskih prvakov, odbojkarjev ACH Volley Ljubljana, so sporočili, da so prekinili sodelovanje z dosedanjim trenerjem Radovanom Gačičem, ki je ljubljansko moštvo vodil od sezone 2022/23 in se z ljubljansko zasedbo v pretekli sezoni veselil naslova državnega, pokalnega in srednjeevropskega prvaka.

Radovan Gačič | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

Novo trenersko ime na klopi oranžnih zmajev je Matjaž Hafner. 52-letni odbojkarski strokovnjak je v zadnjih dveh sezonah vodil švicarski Volley Nafels, v karieri pa največji pečat pustil pri avstrijski ekipi SK Zadruga Aich/Dob pri kateri je deloval med letom 2015 in 2021.

Bil je tudi pomočnik Luki Slabetu v slovenski moški reprezentanci ter Brunu Najdiču v ženski. Matjaž je še pred začetkom trenerske poti imel tudi bogato igralsko kariero, v kateri je bil član slovenske izbrane vrste od samega začetka (1992 – 1997), v slovenski klubski odbojki pa se je veselil dveh naslovov državnega prvaka, najprej z Viledo Maribor (1992/93), ter kasneje še s Fužinarjem (1997/98).

Matjaž Hafner | Avtor: STA/Nebojša Tejić STA/Nebojša Tejić

"ACH Volley je klub, ki je organiziran na najvišjem nivoju, vsi pa se zavedamo, da vsako leto klub stremi po doseganju najvišjih ciljev. Časa nimamo veliko, že danes se bom spoznal z ekipo in poprijel za delo. Želim si, da bi do konca sezone vsak člen v organizaciji ACH Volley Ljubljana prispeval svoj maksimum na čelu z mano in močno verjamem, da se bomo v državnem prvenstvu do zadnjega borili za osvojitev naslova državnih prvakov," je ob sklenitvi sodelovanja s serijskimi državnimi prvaki povedal za klubsko spletno stran.

Iz kluba so še sporočili, da bo Hafner sedel na klopi slovenskih prvakov do konca letošnje sezone, obenem pa so se Gačiču zahvalili za ves doprinos in opravljeno delo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.