Šport
11 ogledov

Preporod Olimpije se nadaljuje

Olimpija prihaja v pravo formo tik pred pričetkom končnice. Žurnal24 main
Hokejisti ljubljanske Olimpije so končno ujeli pravo formo. Po dveh zmagah proti Dunaju so zmaji tokrat v gosteh še zlahka odpravili Beljak, Jeseničani pa so klonili v Salzburgu.
 

Liga EBEL, 29. kolo

Innsbruck : Dunaj 0:3
VSV Beljak : ZM Olimpija 2:5
Alba Volan : Gradec 2:3*
KAC Celovec : Linz 0:3
Salzburg : A. Jesenice 4:0
* po podaljških

Preporod ljubljanske ekipe se nadaljuje, saj je slavila še tretjič zapored in tako še pridobila na samozavesti. Izbranci Mika Posme so zmagali na težkem gostovanju v Beljaku in s tem ohranili nekaj možnosti za preboj v drugi del tekmovanja. Odločilna je bila druga tretjina, ko so Ljubljančani zadeli kar trikrat in tako "interni" obračun z Beljačani v zmagah izenačili na 2:2.

Tekma se sicer za zeleno-bele ni dobro začela, saj so s slabim pristopom že po dobrih šestih minutah zaostajali z 0:2, ko sta ob izenačenih močeh na ledu zadela Martin Oraze in Günther Lanzinger. A že po 30 sekundah po drugem avstrijskem golu je preobrat z učinkovito zaključenim hitrim protinapadom napovedal Egon Murič.

Do velikega preobrata je prišlo v drugi tretjini, ko so Ljubljančani zadeli kar trikrat. Najprej je ob igralcu več izenačil Mitchell, nekaj minut kasneje pa sta stvari povsem obrnila na glavo še Ralph Intranuovo in Jaka Avgustinčič. V zadnji tretjini je Olimpija zadela še ob igralcu manj, uspešen pa je bil izkušeni Tomaž Vnuk.

Jeseničani so v Salzburgu odigrali preveč sproščeno, vendar pa navkljub visokemu porazu železarji še naprej ostajajo na vrhu lestvice. Za hokejiste iz Mozartovega mesta je imela tekma precej večji pomen, saj se Salzburžani krčevito borijo za mesta med najboljših šest, ki zagotavljajo neposredno uvrstitev v končnico. Prvi zadetek je padel že po 67 sekundah igre, tudi v drugi tretjini pa je Robert Kristan moral plošček enkrat pobrati iz svoje mreže. V zadnji tretjini je Salzburg zabil še dva zadetka in se na koncu veselil visoke zmage, Jeseničani pa bodo skušali popraviti vtis po malce daljšem premoru, saj bodo naslednjo tekmo s KAC v Podmežakli odigrali šele 18. decembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.