Šport
2 ogledov

Premagal številko dve

Stisnjena pest za varšavsko zmagoslavje Nikolaja Davidenka Žurnal24 main
Prvopostavljeni Rus Nikolaj Davidenko je v finalu ATP-turnirja v Varšavi s 6:3 in 6:3 premagal številko dve na omenjenem turnirju, Španca Tommyja Robreda. Za Rusa je bila to 14. zmaga.
 

Varšava (ATP), finale

N. Davidenko (RUS, 1) : T. Robredo (ŠPA, 2) 6:3, 6:3

Rus Nikolaj Davidenko je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Varšavi z nagradnim skladom 425.250 evrov. Prvi nosilec je v finalu s 6:3 in 6:3 premagal drugopostavljenega Španca Tommyja Robreda, sicer tudi branilca lanskega naslova. To je bil sedmi medsebojni dvoboj Davidenka in Robreda, s 5:2 pa vodi Rus, ki se je v poljskem glavnem mestu veselil 14. turnirske zmage.

Igralec številka štiri na svetovni teniški lestvici, ki se je zmage na Poljskem že veselil pred dvema letoma, ko je turnir potekal v Sopotu, je tokrat le enkrat izgubil servis na svojo igro in se tako prepričljivo veselil svoje letos tretje turnirske zmage. Pred OP Francije je namreč osvojil turnir v avstrijskih Porečah, pred tem pa tudi v Miamiju. "Prav vsaka igra v tem dvoboju je bila zame težka. V prvem nizu mi je uspel brejk, a mi je takoj vrnil. Priznati moram, da sem pri zadnji točki imel tudi nekaj sreče," je po dvoboju razložil najboljši ruski teniški igralec. "Vsi španski teniški igralci, kot sta med drugim Nadal in Robredo, igrajo podobno – ne preveč hitro –, zato sem imel dovolj časa za pripravo, je pa res, da se je Robredo danes boril zelo dobro," je še dodal Davidenko, ki si je finale zagotovil z zmago s 6:2 in 6:3 nad nepostavljenim Italijanom Fabiom Fogninijem, njegov nasprotnik pa je v polfinalu s 6:4 in 6:4 premagal tretjega nosilca, Argentinca Juana Monaca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.