Šport
195 ogledov

Pogačar ugnal Valverdeja in oblekel majico vodilnega

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar odlično odprl tudi novo sezono.

Kolesarski as Tadej Pogačar je dobil drugo etapo 71. dirke po Valencii. V zaključku etape je bil 21-letnik s Klanca pri Komendi, ki kolesari za ekipo UAE Team Emirates, hitrejši od Španca Alejandra Valverdeja (Movistar) in Belgijca Dylana Teunsa (Bahrain - McLaren), z zmago pa je prevzel tudi majico vodilnega na petdnevni dirki.

Na 181 kilometrov dolgi etapi od Torrenta do vzpetine Cullera je Pogačar nadaljeval, kjer je končal lansko sezono. Z novo sijajno predstavo, v kateri je po zaključnem vzponu, dolgem dva kilometra z nekaterimi odseki, ki so presegali 21-odstotni naklon, v sprintu ugnal odličnega španskega veterana Valverdeja, ki je to dirko v karieri dobil trikrat.

"Pravzaprav sem presenetil še sam sebe," je dejal 21-letnik po koncu druge etape. "Zame je bila to primerna etapa z dobrim zaključkom. Vseeno pa nisem pričakoval etapne zmage, saj nikoli ne vem, kakšna je moja forma po tako dolgem tekmovalnem premoru," je še dodal nadarjeni kolesar.

Tretji z lanske dirke po Španiji je majico vodilnega prevzel pred Avstralcem Jackom Haigom, še sedem kolesarjev, ki so današnjo etapo končali pri vrhu, pa ima isti čas.

Z zaostankom petih sekund je drugo etapo na 11. mestu sklenil Jan Polanc (UAE Team Emirates), mesto za njim pa je v cilj pripeljal Matej Mohorič (Bahrain - McLaren) z istim časom. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 83. z zaostankom 4:33 minute.

V petek bo na sporedu 174,6 kilometra dolga tretja etapa, ki bo potekala od Orihuele do Torrevieje. Na njej se bodo, sploh glede na večinoma ravninsko traso z le enim vzponom druge kategorije, za zmago pomerili sprinterji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.