Šport
76 ogledov

Po zmagi proti eni boljših ekip zdaj poraz proti eni najslabših

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings doživeli visok poraz v Vancouvru.

Hokejisti Los Angeles Kings so s kapetanom Anžetom Kopitarjem v ligi NHL gostovali pri Vancouver Canucks. Slednjim se je menjava trenerja in direktorja obrestovala, četudi zgolj kot šok-terapija, saj so v dvorani Rogers Arena slavili visoko zmago nad kralji s 4:0. Kopitar je v 19:29 minute na ledu sprožil dva strela, a neuspešno.

Vodstvo Vancouver Canucks se je dan pred tekmo s kralji za sodelovanje zahvalilo Travisu Greenu in Jimu Benningu, dosedanjima trenerju in direktorju. Začasno je na klopi vodenje zadnjeuvrščene ekipe v pacifiški skupini prevzel Bruce Boudreau.

Menjava je, kot kaže, že na prvi tekmi obrodila sadove. Potem ko je uvodna tretjina minila brez zadetkov, so gostitelji v naslednjih dveh po dvakrat zadeli. Najbolj sta se izkazala Brock Boeser in J.T. Miller, ki sta vsak k zmagi prispevala po gol in podajo, vratar Thatcher Demko pa je z 31 obrambami ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Po drugem zaporednem dvoboju v dveh večerih, dan prej so Kings premagali tretjo ekipo Zahoda Edmonton, je trener kraljev Todd McLellan priznal, da so bili njegovi varovanci že malce izpraznjeni. "Ves čas so pritiskali, sami pa smo malce popustili. Njihov rezervoar je bil bolj poln kot naš, vse skupaj pa se je skozi dvoboj le še potenciralo. Pričakovali smo njihov najboljši hokej in ga dobili, zlomili pa smo se po tretjem golu, ki bi ga morali preprečiti. Glede na to, kako so igrali, je bil to zadnji žebelj v krsto."

Naslednja tekma Kralje čaka v petek, ko bodo v domačem Staples Centru gostili Dallas Stars. Ti so ponoči s 4:1 premagali Arizona Coyotes in v centralni diviziji trenutno zasedajo tretje mesto, medtem ko Los Angeles v pacifiški drži šesto, v zahodni konferenci pa skupno 12. mesto.

Je pa znova prišlo do spremembe na vrhu lestvice, Washington Capitals so namreč po kazenskih strelih s 4:3 ugnali Anaheim Ducks in začasno z dvema tekmama več prehiteli Florido Panthers. V ameriškem glavnem mestu je Aleksander Ovečkin tokrat ostal brez gola, a prispeval dve podaji za skupno že 41 točk po 26 tekmah, kar ga uvršča na tretje mesto strelcev za dvojcem Edmontona, Leonom Draisaitlom (43) in Connorjem McDavidom (42). Obenem je Rus izkoristil tudi enega od kazenskih strelov.

Junak dvoboja pa je bil John Carlson, ki je ob koncu druge tretjine poskrbel za izenačenje, zmago pa je potrdil z odločilnim kazenskim strelom.

Ponoči so najvišjo zmago dosegli Pittsburgh Penguins, ki so v gosteh s 6:1 ugnali Seattle Kraken. Jake Guentzel je dosegel dva gola in podajo, Danton Heinen pa gol in dve podaji. Največ golov so ljubitelji hokeja videli na tekmi med Philadelphia Flyers in Colorado Avalanche. S 7:5 so slavili slednji. Pod 12 zadetkov se je podpisalo 11 različnih strelcev, le Claude Giroux je za poražence dosegel dva.

Ottawa Senators so na edini preostali tekmi po kazenskih strelih s 3:2 ugnali New Jersey Devils in zabeležili tretjo zaporedno zmago. Kljub temu so s 15 osvojenimi točkami po 23 tekmah med najslabšimi moštvi lige. Senatorji so imeli na začetku sezone precej težav s poškodbami in koronavirusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.