Šport
41 ogledov

Po napadu z nožem bo dolgo okrevala

Kvitova Wimbledon OP Anglije grand slam EPA
Čehinja Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka teniškega turnirja za veliki slam v Wimbledonu, ki jo je včeraj na domu z nožem napadel vlomilec in jo porezal po roki, je uspešno prestala operacijo dlani.

Po skoraj štiriurni operaciji prstov leve dlani naj bi po ocenah zdravnikov Petra Kvitova okrevala vsaj tri mesece.

"Petra je dobila resne poškodbe, vendar po mnenju kirurgov ne bo imela trajnih posledic, tako da se bo lahko vrnila k tenisu. Je mlada in močna ženska. Zdravniki so ji morali operirati vseh pet prstov leve roke, s katero igra tenis, tako da je ne bo smela obremenjevati vsaj tri mesece," je po incidentu dejal predstavnik češke reprezentance Karel Tejkal.

Ta čas enajsto igralko sveta je v torek na domu v Prostejovu napadel vlomilec, s katerim se je Kvitova spopadla in pri tem utrpela poškodbe. Češki mediji trdijo, da je napadalec pod krinko, da preverja bojlerje za vodo, pridobil vstop v stanovanje, ki ga 26-letna Kvitova, ki ima sicer stalno bivališče v Monte Carlu, uporablja, kadar trenira v mestu.

Tejkal je še dodal, da bo imela Kvitova dva dni roko povito, nato pa bo od šest do osem tednov nosila opornico. Do incidenta je prišlo le nekaj ur za tem, ko je Kvitova zaradi okrevanja po poškodbi stopala odpovedala nastop na Hopmanovem pokalu.

"Kot ste verjetno slišali, me je danes nekdo v stanovanju napadel z nožem. V poskusu samoobrambe mi je hudo poškodoval levo dlan. Sem pretresena, vendar srečna, da sem živa," je dejala Kvitova prek Twitterja in dodala: "Poškodba je resna in morala bom obiskati še specialiste, a če me vsaj malo poznate, veste, da sem močna in da bom tudi to premagala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.