Šport
1309 ogledov

"Osramotili smo se"

Vid Poteko Epa
Črnogorci pristrigli peruti slovenskim rokometašem.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu izgubila v tretjem krogu skupinskega dela, s 33:32 (16:19) je bila boljša Črna gora. Slovenija je v skupini A osvojila tretje mesto in tako že končala svoje nastope na tokratnem zaključnem turnirju.

Slovenci so v tekmi za "biti ali ne biti" pogrnili na celi črti. Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so večji del tekme sicer imeli nadzor nad tekmeci, v prelomnih trenutkih dvoboja v Debrecenu pa so naredili preveč napak v obrambi in napadu, zastreljali zadnje tri sedemmetrovke, na koncu pa ostali brez načrtovane zmage. Slovenija se drugič v svoji zgodovini ni prebila v drugi del evropskega prvenstva, prvič se je to zgodilo na Poljskem leta 2016. 

"Težko je najti prave besede, danes smo se enostavno osramotili. V prvem polčasu je bila naša igra še sprejemljiva, v drugem pa ... V končnici tekme smo enostavno naredili preveč napak, prejeli preveč golov in zastreljali zadnje tri sedemmetrovke. Za poraz smo sami krivi, nismo se smeli pripeljati v položaj, v katerem smo se znašli. Razočarali smo sami sebe in naše navijače, a resnica je, da na tem prvenstvu nismo bili pravi na nobeni tekmi," je po dvoboju dejal Gašper Marguč.

Staš Skube Šok za Slovenijo Šport V ključnih trenutkih tri zapravljene sedemmetrovke

Črnogorci so prvič na evropskih prvenstvih premagali Slovence. "V Debrecenu nismo prikazali niti ene prave tekme, nismo izkoristili svojega potenciala. Poraz je izjemno boleč. Danes sem doživel eno največjih razočaranj v moji reprezentančni karieri. Prvič se na tej ravni tekmovanja nisem prebil v drugi del tekmovanja, o vsem skupaj bo potrebno temeljito razmisliti in videti, kako naprej," je izjavil kapetan Slovenije Jure Dolenec.

Komentarjev 1
  • radovednica 10:21 18.januar 2022.

    Seveda ste se osramotili, lenuhi, brezvezniki, druga vaška podzveza. Samo gobezdanje in hvalisanje vas je. Hvala ....., da vas ni več in spokajte se nekam, da vas ne bo nihče več videl doma, čeprav še za slovenske klube niste več ...prikaži več primerni. FUJ IN FEJ!!!!

Sorodne novice