Šport > Olimpijske igre
63642 ogledov

To je največji hit OI, ogledalo si ga je več kot 27 mio. ljudi

Erin King Profimedia
Irska ragbistka je navdušila svetovno javnost z neverjetnim prikazom svoje moči.

Na olimpijskih igrah v Parizu se je v torek končal tekmovalni program v ragbiju. Naslov olimpijskega prvaka v ženski konkurenci so ubranile novozelandske ragbistke, ki so v tekmi za zlato odličje premagale tekmice iz Kanade. 

Kanadčanke so po prvem polčasu sicer vodile 12:7, a so nato Novozelandke že v prvi minuti drugega polčasa povedle s 14:12. Michaela Blyde je uspela žogo prinesti v polje zadetka, Tyla King pa je nato svoji ekipi z zadetkom priborila še dodatni dve točki.

Njuna rojakinja Stacey Waaka, ki je prišla v igro na začetku drugega polčasa, je slabi dve minuti pred koncem s polaganjem žoge v polje zadetka povišala prednost na končni rezultat 19:12. Tyla King je nato sicer zgrešila poskus za dodatni točki, a tekma je bila kljub temu že odločena.

V tekmi za bron je reprezntanca ZDA premagala Avstralijo s 14:12.  Avstralija, ki je osvojila zlato leta 2016 v Riu, je sicer proti koncu drugega polčasa še vodila 12:7, a so ZDA nato v izdihljajih tekme izenačile ter si s polaganjem žoge v polje zadetka priborile strel za zmago, ki ga je Alex Sedrick tudi unovčila.

Tekmovanje v ragbiju 7 so uvedli na igrah v Riu leta 2016, kjer si je Nova Zelandija takrat v ženski konkurenci priborila srebro, Kanada pa bron.

Zaključek turnirja je postregel tudi z najbolj viralnim prizorom letošnjih olimpijskih iger v Parizu. Zgodilo se je na tekmi za sedmo mesto med reprezentancama Velike Britanije in Irske, na kateri je komaj 20-letna Erin King po zaslugi izjemne fizične pripravljenosti preprečila grd padec reprezentančne kolegice Emily Lane. Slednjo je med vratolomnim poskusom lovljenja žoge obrnilo na glavo, a jo je Kingova kljub težkemu položaju uspela zadržati v zraku in s tem preprečiti grd padec.

King Lane | Avtor: Profimedia Profimedia

"Irska ragbistka je pokazala nadčloveško moč," so prizor pospremili pri enem izmed večjih britanskih spletnih medijev. Lane je v zraku povsem obrnilo, pristanek z glavo naprej pa bi lahko imel zanjo zelo hude posledice.

Viralni posnetek si ja samo na družbenem omrežju X ogledalo že več kot 27 milijonov ljudi. "Zares impresivno, to je resnična superženska," je zapisal nek uporabnik, drugi pa je dodal: "Neverjetno, da jo je uspela zadržati v tem položaju."

"In ljudje pravijo, da so ženske šibkejši spol," je pristavil tretji.

Irke so tekmo z Britankami izgubile z 12:28 in olimpijski turnir končale na osmem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:28 01.avgust 2024.

    Bolj ko gledam posnetek celotne akcije irskih ragbistk bolj se zdi, da gre za uigrano akcijo lovljenja podane žoge, saj Erin King pomaga Emily Lane, da se ta lahko dvigne višje kot bi se sama, ter lovi visoko podajo, pri ...prikaži veči tem pa je niti za trenutek ne izpusti, ampak z nenehnim pomikanjem nazaj pa poskrbi, da sotekmovalka nenadzorovano ne pade za njen hrbet, ampak "po krajši telovadbi" pristane na noge pred njo!?

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:20 01.avgust 2024.

    A sigurno ni dec, samo vprašam, k je to zdej v navadi

  • Nevica 17:14 01.avgust 2024.

    Olimpijada je postala evrovizijada, bolj si homo, ali pa trans, bliže si zmagi....