Šport > Olimpijske igre
6112 ogledov

Koširja spustili v vas, prvak pozitiven

slovenska olimpijska reprezentanca Peking 2022 Facebook Slovenska olimpijska reprezentanca pred otvoritveno slovesnostjo.
Pandemija še naprej povzroča težave na prizorišču olimpijskih iger.

Deskar na snegu Žan Košir, lastnik treh olimpijskih medalj, se je na tokratnih igrah v Pekingu po daljši izolaciji zaradi okužbe z novim koronavirusom vendarle preselil v olimpijsko vas. Tako se bo po dveh zaporednih negativnih testih na novi koronavirus v soboto že udeležil uradnega treninga na progi, so sporočili iz slovenske reprezentance.

Košir se bo tako lahko ponovno pridružil ostalim članom ekipe, ter je pripravljen, da nadaljuje s svojimi olimpijskimi obveznostmi, so še dodali v sporočilu. Košir je bil predviden skupaj z Ilko Štuhec za zastavonošo na današnjem odprtju OI, vendar mu je to vlogo okužba preprečila.

Po vrnitvi v olimpijsko vas se bo moral ravnati po protokolu "bližnjega stika", vendar bo lahko kljub določenim omejitvam sedaj lahko nemoteno treniral in tekmoval.

Deskarje na snegu kvalifikacije paralelnega veleslaloma čakajo 8. februarja, poleg Koširja bodo tekmovali še Gloria Kotnik ter Rok Marguč in Tim Mastnak.

Cene Prevc Peking 2022 Smučarski skoki Šport Cene Prevc kljub dobri formi brez prve tekme!

Nemški nordijski kombinatorec in trikratni prejemnik olimpijskega zlata Eric Frenzel je bil v Pekingu pozitiven na novi koronavirus. Okužbo so potrdili tudi pri njegovem reprezentančnem kolegu Terencu Webru. Oba nemška športnika sta v izolaciji.

Frenzel in Weber sta bila na testu za novi koronavirus prvič pozitivna že ob pristanku na letališču v Pekingu, sinočnji potrditveni test pa je okužbo potrdil pri obeh, so sporočili iz nemškega olimpijskega komiteja (DOSB).

Vsi ostali nemški športniki so bili na testu na novi koronavirus negativni, nihče od njih pa ni bil v tesnem stiku z okuženima športnikoma, ki so ju osamili takoj po prvem pozitivnem testu, je navedbe DOSB povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Oba športnika bosta lahko na uvodni tekmi v sredo sodelovala le, če bosta dotlej dvakrat zaporedoma na testu negativna. Za udeležbo na naslednji tekmi v nordijski kombinaciji, ki bo 15. februarja, pa bosta potrebovala le en negativen test.

Triintridesetletni Frenzel je eden izmed uspešnejših nordijskih kombinatorcev na svetu. Doslej je osvojil šest olimpijskih medalj, od tega tri zlate, kar sedemkrat pa je bil svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.