Šport
28 ogledov

Olimpija dobila 2 gola v 2 minutah

Ljubljančani se tokrat niso veselili. Olimpijine točke so šle po zlu v zadnji tr Žurnal24 main
V zaostali tekmi 38. kola lige Ebel je Salzburg premagal Tilio Olimpijo s 4:2, čeprav so imeli zmaji vse do končnice remi na pladnju. Jesenice, ki so doživele dve spremembi, so že v petek klonile pred Medveščakom.

Tilia Olimpija je na zaostali tekmi 38. kola izgubila v Salzburgu. Podprvaku celinskega pokala se je vztrajno upirala, praktično dve tretjini vodila ali držala izid 2:2, nato pa v zadnjih dveh minutah prejela dva gola in se v Ljubljano vrnila sklonjenih glav.

Domači trener tokrat ni, kot pred celinskim pokalom, dal svojim zvezdnikom priložnosti za počitek, temveč se je zmajem zoperstavil s popolno zasedbo. Toda gostje so dobro začeli tekmo in že v tretji minuti je branilec Burke Henry nevarno zapretil, a je bil vratar Thomas Höneckl na mestu. Salzburg je z igralcem več v deveti minut le nekaj sekund pred vrnitvijo izključenega Mateja Hočevarja dosegli vodilni gol. V 15. minuti je z igralcem več Petr Šachl zadel okvir vrat, v naslednji minuti pa je dvakrat imel priložnost kapetan Žiga Pance, a ni bil dovolj natančen. Še v isti minuti pa je bil pred golom domačih najbolj zbran Anže Ropret in s strelom pod prečko izid izenačil. V zadnji minuti prve tretjine pa so gostje z igralcem več preko Matta Higinsa povedli.

Potem ko so se na hokejskih Jesenicah sporazumno razšli z napadalcem Brettom Lysakom, so železarji že poiskali novo okrepitev. Dres Acroni Jesenic bo do konca sezone nosil Kanadčan Mike Bayrack, je sporočil jeseniški klub. Bayrack, 181 centimetrov visok in 93 kilogramov težek center, bo v Podmežaklo prišel v četrtek, na Jesenicah pa upajo, da bo novi napadalec v dresu železarjev lahko nastopil že v petek v Gradcu.

Hokejist iz Edmontona je večino svoje profesionalne hokejske kariere igral v ligi ECHL, kjer je nastopil na 453 tekmah, na katerih je dosegel 174 zadetkov in 212 podaj. V ligi AHL je zbral 13 tekem, v Evropi pa je prvič igral v sezoni 2007/08, ko se je preizkusil v Nemčiji in na Danskem, v letošnji sezoni pa je igral v ligi EIHL za moštvo Belfast Giants.

Isti igralec bi prav lahko ob novem "power-playu" prednost povišal v 22. minuti, izkazal pa se je vratar Salzburga. V naslednji minuti je zmaje rešil vratar Jan Chabera, saj je Thomas Koch prodrl prek celega igrišča, a mu ni uspelo doseči gola za izenačenje. Zato pa je ob igralcu več domačim to uspelo v 37. minuti. Le 14 sekund po izenačenju je Tomi Mustonen zadrsal povsem sam pred vrata domačih, vendar je Höneckl njegov strel ubranil.

V zadnji del so šli domači z igralcem več, a brez priložnosti, saj se je Olimpija dobro branila. Boštjan Goličič je imel nato v 50. minuti celo priložnost za nov gol. Ko je že kazalo, da si bosta ekipi izkupiček razdelili, so gostje naredili napako v svoji tretjini. Chabera je prvi strel še ubranil, odbiti plošček pa je Thomas Raffl stlačil v mrežo. V zadnji minuti so Salzburžani zadeli še na prazna vrata Olimpije in potrdili zmago. Konec tedna bodo Ljubljančani igrali dve težki tekmi na domačem ledu: v petek z Dunajem, v nedeljo pa v slovenskem derbiju z Jesenicami.

Železarji so sedmič v sezoni igrali podaljšek in vsakič osvojili le točko. V tretji minuti je Brett Lysak močno ustrelil, po obrambi Roberta Kristana se je plošček odbila do Tonija Dahlmana, ki iz neposredne bližine ni premagal slovenskega reprezentančnega vratarja. Prvi nevarnejši napad Medveščaka je s strelom mimo vrat končal Donald MacLean. Po strelu Roberta Saboliča z igralcem več je v protinapad pobegnil Wacey Rabbit, vodstvo gostov je sredi uvodne tretjine preprečil zanesljivi Michal Fikrt. Novo priložnost za železarje je zamudil Lysak, pri tem pa je prekršek storil gostujoči branilec Andy Sertich. Rdeči tudi v drugem poskusu niso kronali številčne premoči. Domači navijači so le prišli na svoj račun v 18. minuti, ko je Žiga Jeglič po protinapadu zabil vodilni gol. Veselje ni trajalo dolgo, minuto poznje je zmedo v jeseniški obrambi kaznoval Rabbit.

Lestvica po 39. kolu:

1. KAC Celovec 56
 2. VSV Beljak 50
 3. R. B. Salzburg  (-1) 50
 4. Vienna Capitals 49
 5. Graz 99ers 41
 6. Tilia Olimpija 39
 7. B. W. Linz   (-1) 39
 8. Medveščak  38
 9. Acroni Jesenice 33
10. Sapa Fehervar 30

V 25. minuti je Fikrt sijajno posredoval po poskusu MacLeana. Gostje so imeli prvič na tekmi prednost igralca več po izključitvi Toma Hafnerja. Jeseničani so se dobro branili minuto in pol, nato pa je prekršek storil še Marjan Manfreda. Mitja Robar je zadel vratnico z igralcem manj, takoj zatem je na drugi strani vodilni zadetek za goste dosegel Frank Banham. Hafner je dvakrat poskušal ob tretji jeseniški prednosti igralca več, Kristan je ostal nepremagan. V 34. minuti se je T.J Guidarelli že veselil zadetka, ki pa ga glavni sodnik po ogledu videoposnetka ni priznal. V naslednjem domačem napadu je okvir vrat po strelu Erica Wernerja še drugič rešil Kristana. Jeseničan v zagrebških vratih pa je bil nemočen v 37. minuti, ko je Sabolič ustrelil, plošček pa se je od Roka Tičarja odbil v mrežo.

Kristan je v zadnji tretjini obranil strela Saboliča in Jegliča z igralcem več. Robar je s prekrškom zaustavil prodor Ryana Kinaswicha. Fikrt se je izkazal po treh zaporednih strelih gostov z igralcem več. Jeseničani so prek Saboliča poskušali z igralcem manj, Kristan je bil zanesljiv. Po napaki zagrebškega čuvaja mreže je Urban Sodja za las zgrešil gol. Fikrt je ujel plošček po poskusu Kinasewicha, Kristan pa se je izkazal po strelih Tonija Dahlmana in Lysaka. Kristan je bil na mestu po strelu Saboliča v 57. minuti, kar je bila zadnja priložnost za spremembo v rednem delu tekme.

Jeseničani so imel v podaljšku minuto in 34 sekund igralca več. Napadli so s štirimi napadalci, streli Lysaka, Tičarja, Saboliča in Dahlmana pa niso našli poti mimo Kristana. V seriji kazenskih strelov sta za Zagrebčane zadela John Hecimovic in Kinasewich, Kristan je obranil poskusa Tičarja in Lysaka, zmaga je tako je odšla v hrvaško prestolnico. V nedeljo Acroni Jesenice v karavanškem derbiju na domačem ledu pričakujejo VSV iz Beljaka.

Liga Ebel, 38. kolo:

Red Bull Salzburg : Tilia Olimpija 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Regier (9, 60), Duncan (37), Raffl (58)
; Ropret (16), Higgins (20)

Acroni Jesenice : Medveščak Zagreb 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1)*
Jeglič (18) Sabolič (36); Rabbit (19), Banham (30)

VSV Beljak : SAPA Fehervar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Vienna Capitals : KAC Celovec 3:4 (0:1, 2:1, 1:2)
Liwest Linz : Graz 99ers 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)**

** po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.