Šport
2767 ogledov

Okuženi zvezdnik objemal na stotine otrok

dimitrov đoković Profimedia
Hrvaške oblasti zaskrbljeno spremljajo situacijo v Zadru, kjer so potrdili več okužb s covidom-19, povezanih s teniškim turnirjem Adria Tour.

Zadrčane je v nedeljo presenetila novica o potrjeni okužbi s covidom-19 pri tenisaču Grigorju Dimitrovu, udeležencu turnirja Adria Tour, zaradi česar je bil odpovedan finale med Novakom Đokovićem in Andrejem Rubljovim.

V dalmatinskem mestu trenutno potekajo obširna testiranja, doslej se bile potrjene vsaj še tri okužbe, med žrtvami naj bi bil tudi hrvaški tenisač Borna Ćorić.

Padajo kot domine Šport Razpad sistema, še več pozitivnih primerov na Hrvaškem

Val okužb se je zgodil le nekaj dni po tem, ko je hrvaški epidemiolog Bernard Kaić opozoril, da so v državi prehitro začeli z rahljanjem pritkorona ukrepov. Čeprav trenutna situacija ni rožnata, pa Kaić miri, da še ni razloga za paniko.

"V tem trenutku v Zadru ni bolnih. Vsi, ki so bili v stiku z obolelim tenisačem, so v karanteni. Če bodo razvili simptome, jih bomo tudi testirali. Sedenja na tribuni ne moremo smatrati za bližnji kontakt. V to kategorijo sodijo objemi, rokovanje in poljubi. Za prenos virusa je potrebno skupaj preživeti več časa," je v oddaji Dobro jutro Hrvatska na HRT povedal Kaić.

Grigor Dimitrov Adria Tour Šport Šok v Zadru: zvezdnik pozitiven na covid-19, finale odpovedan!

Preglavic pa tamkajšnjim oblastem ne povzroča le dogajanje na tribunah, temveč dejstvo, da so se tenisači v okviru promocijskih dogodkov družili z velikim številom ljudi.

Po prijateljski košarkarski tekmi med igralci KK Zadar in tenisači je bil organiziran t.i. "Kids day", kjer je bilo v nesporedni bližini okuženega Dimitrova na stotine otrok.

"Kadar gre za tako kratkotrajno druženje, je okužba malo verjetno. Lahko pa jih je okužil, če jih je poljubil," je dodal Kaić.

dominic thiem Šok v Zadru Šport Zvezdnik, ki se je družil z Dimitrovim, sporočil rezultat testa novak đoković Oster napad Šport "Se ne moreš javiti na je*eni videoklic?"

Komentarjev 1
  • suineg78 11:37 22.junij 2020.

    A vi "novinarji" mogoče vsaj enkrat preberete tekst preden ga objavite? "...med ŽRTVAMI naj bi bil tudi hrvaški tenisač.."!!! A se da mogoče najt še kakšno bolj zastrašujočo besedo.... Lahko pa bi seveda korektno napisali, da je bil pozitivne na ...prikaži več testu, se je okužil, infeciral (če vam je bolj "fancy" uporabljat tujke)..itd itd. MUPM! (dešifrirajte sami)