Šport
1324 ogledov

Ogromna promocija, nato pa težave s slovensko in slovaško zastavo

Hantuchova, zastava twitter
Nov teniški format s staro težavo.

V slavni dvorani Madison Square Garden v New York so priredili ekshibicijski turnir. V prireditev, ki naj bi poživila teniško igro in promovirala nov način štetja, so organizatorji vložili precejšnjo vosto denarja, a tudi tokrat ni šlo brez napak. Američanom sta znova težave povzročali Slovenija in Slovaška, predstavnic prve sicer niti ni bilo na turnirju poimenovanem Tie Break Tens.

Tekmice so se v enem večeru sicer pomerile v tiebreaku, zmagovalka dvoboja pa je bila teniška igralka, ki je prva osvojila deset točk. Zmagovalka turnirja, to je postala Elina Svitolina, je pobrala ček v višini 250.000 ameriških dolarjev.

Že v prvem krogu sta se sicer pomerili domačinka CoCo Vandeweghe in Daniela Hantuchova, navijači slednje pa so bili v njeni domovini zgroženi ob pogledu na grafiko. Slovaška igralka je namreč nastopala s slovensko zastavo ob svojem imenu. Vandeweghejeva je sicer dvoboj dobila z 10:7, a nato v naslednjem krogu s kar 0:10 klonila proti Svitolini.

Na turnirju je po materinstvu nastopila tudi Serena Williams, ki je v polfinalu z 11:13 klonila proti Kitajki Shuai Zhang. Slednjo je Svitolina v finalu premagala z 10:5.

"To je zelo zanimiv format. V tenisu je mesto za nekaj takšnega," je o novem formatu sicer dejal Andy Murray. "Všeč mi je ideja, da lahko celoten turnir odigraš v treh urah. Vse bo zelo hitro, napetost bo velika. Všeč mi je tudi ideja, da igralke ob igrišču spremljamo vse ostale dvoboje -  je drugačno in zabavno," pravi Agnieszka Radwańska.

"Vsaka točka šteje," so o formatu zapisali prireditelji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.