Šport
10024 ogledov

Finalna serija odpovedana, Slovenci na stopničkah

Planica 2024, Peter Prevc Saša Despot
Druga serija je odpovedana.

V Planici se je ob 9.30 začela ekipna tekma v smučarskih poletih. Nastopilo je devet reprezentanc, Slovenija je bila po prvi seriji tik za Avstrijo. Druga serija pa je bila zaradi močnih sunkov vetra odpovedana.

Prvi je med Slovenci nastopil Lovro Kos in z 216,5 metra prevzel vodstvo, a ne za dolgo - Avstrijec Daniel Tschofenig je dosegel daljavo 225 metrov. 

V drugi skupini sta si sledila dva padca, Italijan Giovanni Bresadola je obležal v izteku.

V drugi skupini je Slovenija po sicer dobrem skoku Domna Prevca (220 metrov) zaostala tudi za Poljaki. Na prvem mestu so ostali Avstrijci.

Po skoku Timija Zajca pa je navijačem zastalo srce. Zajc je letel daleč, a mu pri 242,5 metra ni uspelo pristati. Po grdem padcu se je na srečo hitro pobral in sprva je kazalo, da bo kljub vsemu lahko nastopil v drugi seriji. A pregled se je zavlekel. "Zaenkrat je še pri zdravnikih, bomo videli, kako bo," je povedal Robert Hrgota. Nato pa je postalo jasno - Timi Zajc ne bi mogel nastopiti v drugi seriji zaradi bolečin v rami in slabosti. Čaka ga preventivno slikanje v jeseniški bolnišnici.

Kljub padcu Zajca je bila Slovenija po tretji skupini skakalcev v vodstvu.

Zadnji Slovenec, Peter Prevc, je svojo nalogo opravil zelo dobro in pristal pri 223,5 metra ter si prislužil odlične sodniške ocene. A še boljši je bil Avstrijec Daniel Huber, ki je pristal pri 244 metrih, kar je najdaljši polet letošnje Planice. Slovenija je po prvi seriji za Avstrijo zaostajala za 10,5 točke.

Odlična poskusna serija

V poskusni seriji je bil najboljši Timi Zajc, ki je poletel 230,5 metra, Peter Prevc je bil z 213,5 metra četrti, Lovro Kos z 213,5 metra šesti, Domen Prevc pa z 211 metri enajsti.

Peter Prevc se od aktivnega skakanja poslavlja na najlepši način - včeraj je zmagal na domači tekmi pred domačimi navijači.

Pred tekmo smo govorili tudi z legendarnim Noriakijem Kasaiem, ki nas je presenetil s svojim razkritjem o tem, kaj si želi še doseči. Več o tem na povezavi.

V Planici je tudi Cene Prevc, ki drži pesti za svoja brata, čeprav nam je povedal, da svoje sestre Nike skorajda ne pokliče več

Več sledi ...

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Pierre 13:26 23.marec 2024.

    Kje bi bila slovenska smučarija brez skakalcev?????

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:12 23.marec 2024.

    Toej danes gremo po zlato