Šport > Nogomet
259 ogledov

Znan glavni sodnik, Španci razkrili tudi mesto finala Lige prvakov

Šport: Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo. Liga prvakov Profimedia
Končno naj bi prišlo do dogovora, kje se bo odvil finale letošnje Lige prvakov, prav tako pa naj bi bil izbran tudi že glavni sodnik tekme.

Potem ko je v povezavi s finalom Lige prvakov izvisel Istanbul, Angleži pa niso dovolili, da bi se tekma odigrala na njihovih tleh, ne da bi prej vsi predstavniki Uefe odslužili predpisano karanteno, se je krovna evropska nogometna zveza odločila, da bo finale gostil portugalski Porto.

Tako vsaj poročajo španski mediji, ki so prepričani, da bo boljši izmed dvojice Chelsea-Manchester City pokal evropskega klubskega prvaka dvignil na stadionu Dragao.

Stadion Dragao | Avtor: Profimedia Profimedia

Uefa je bila praktično prisiljena finale preseliti na Portugalsko, saj veljajo zelo hude restrikcije za vse, ki si želijo potovati na relaciji Anglija-Turčija, kar bi zelo otežilo zadeve, glede na to, da se bosta v finalu srečala dva angleška predstavnika. Uefa si je zato želela, da bi se finale organiziral kar v Londonu, a bi pri tem imeli težave visoki funkcionarji Uefe, ki bi si želeli vstopiti v državo.

Uefa naj bi se tako odločila, da se finale Lige prvakov, kateri bo na sporedu 29. maja, še drugo leto zapored odigra na Portugalskem, vseh 4000 vstopnic prodanih za tekmo v Istanbulu pa bo veljalo za tekmo v Portu.

Portugalska se je pojavila kot idealna rešitev, saj se nahaja na zelenem seznamu Velike Britanije, tako da ob povratku ne bo obvezne karantene.

 

Največja čast bo pripadla Špancu

Medtem ko Španci trdijo, da se bo finale Lige prvakov zagotovo igral v Portu na stadionu Drago, Uefa zaenkrat teh špekulacij še ni potrdila ali ovrgla. Je pa zato potrdila glavnega sodnika tekme. To bo Španec Antonio Mateu Lahoz.

Slednji je mednarodni sodnik že od leta 2011, po desetletju sojenja na najvišji ravni pa bo to zanj prvi veliki finale Lige prvakov v vlogi glavnega sodnika.

Lahoz je sicer sodeloval že na finalu Lige prvakov med Tottenhamom in Liverpoolom, ko je ob slovenski sodniški trojki, kateri je poveljeval Damir Skomina, opravljal funkcijo četrtega sodnika.

To sezono je vse skupaj vodil šest tekem Lige prvakov, med drugim derbi četrtfinala, ko sta se udarila Bayern München in PSG. Nedavno je bil izbran tudi v skupino sodnikov, ki bodo pravico delili na prihajajočem Evropskem prvenstvu.

Uefa pa je obenem razkrila tudi glavnega sodnika finala Evropske lige. 26. maja bo tako v Gdansku obračun med Villarrealom in Manchester Unitedom sodil francoski sodnik Clément Turpin.

Clément Turpin | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice