Šport > Nogomet
20 ogledov

Zmagovito slovo: Pep premagal Vilanovo

Vilanova Guardiola dobrodelna prijateljska tekma Barcelona Reuters
V ponedeljek se je v Barceloni tudi uradno začela era novega trenerja Tita Vilanove, ki je po štirih sanjskih letih nasledil Josepa Guardiolo. Najuspešnejši trener v zgodovini katalonskega kluba se je v nedeljo poslovil z zadnjo zmago, saj je na dobrodelni tekmi malega nogometa premagal svojega naslednika.

Barcelonska televizijska postaja TV3 je v dvorani Sant Jordi v nedeljo organizirala dobrodelno nogometno tekmo ("Maraton proti lakoti"), na kateri so se med seboj pomerili nogometaši Barcelone.

Le dva dni po slavju nad Athleticom Bilbaom v finalu španskega pokala, ki je bila zadnja uradna tekma trenerja Josepa Guardiole, so se nogometaši namreč pomerili na futsal igrišču, kjer je en del ekipe vodil Guardiola, drugega pa njegov naslednik Tito Vilanova.

Guardiola je vodil ekipo v gostujočih dresih za naslednjo sezono, kjer sta med drugim igrala Andrés Iniesta in Sergio Busquets, Vilanova pa je imel v "domači" postavi Gerarda Piquéja in Xavija Hernándeza. Tekma se je končala z rezultatom 8:8, ekipa Guardiole pa je slavila po izvajanju najstrožjih kazni.

Med vrhunce prav gotovo sodi Piquéjevo preigravanje z mobilnim telefonom in prodor neuničljivega vratarja Joséja Manuela Pinta, ki je preigraval po celem igrišču in na koncu zabil fantastičen gol. Victor Valdés je z doma narejenim dresom Lionela Messija igral za obe ekipi.

Prve minute tekme v Barceloni:

Celotno tekmo si lahko ogledate na uradni strani TV3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.