Šport > Nogomet
122 ogledov

Veliki angleški klub z novim trenerjem

Maurizio Sarri
Novi trener na čelu kluba štiri tedne pred začetkom prvenstva.

Italijanski nogometni strokovnjak Maurizio Sarri je novi trener angleškega Chelseaja. Dosedanji trener italijanskega Napolija je na tem položaju zamenjal svojega rojaka Antonia Conteja, z angleškim klubom pa je podpisal triletno pogodbo.

Pod lastniškim vodstvom ruskega tajkuna Romana Abramoviča so se v zadnjih petnajstih letih zamenjali številni trenerji pri Chelseaju, pred Contejem so londonsko ekipo vodili tudi njegova rojaka Carlo Ancelotti in Roberto Di Matteo, Portugalca Jose Mourinho in Andre Villas-Boas, Izraelec Avram Grant, Brazilec Luiz Felipe Scolari, Nizozemec Guus Hiddink in Španec Rafael Benitez.

Conte je v minuli sezoni osvojil FA pokal, leto pred tem je z zasedbo iz Stamford Bridga postal angleški prvak. Nova premierligaška sezona se začne čez štiri tedne, Chelsea bo 11. avgusta gostoval pri Huddersfieldu. Derbi prvega kola bosta na stadionu Emirates odigrala Arsenal in Manchester City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.