Šport > Nogomet
5974 ogledov

Velik škandal na hrvaški nacionalni televiziji

drago čosić Saša Despot
HRT pod drobnogledom Fife.

Hrvaška nacionalna televizija HRT se je znašla v preiskavi Mednarodne nogometne zveze zaradi preprodaje vstopnic za finalno tekmo med Hrvaško in Francijo. Fifa je o preiskavi obvestila tudi European Broadcasting Union (EBU), krovno organizacija evropskih javnih televizij. Na črnem trgu so se namreč pojavile vstopnice s serijskimi številkami vstopnic, ki jih je EBU namenil HRT. 

EBU je zahteval odgovore s strani hrvaške nacionalne televizije, po poročanju Jutarnjega lista pa so bili v vodstvu HRT šokirani nad zahtevo, saj niso niti vedeli, da je nekdo iz njihove hiše zaprosil in dobil tako iskane vstopnice. Na črnem trgu se je sicer cena za dragoceni listek za ogled finala gibala okoli 20 tisoč evrov.

Preiskava znotraj HRT je zdaj pokazala, da je nekdo na televiziji že mesece pred finalom zahteval 40 vstopnic za zaključno dejanje svetovnega prvenstva v Rusiji, uradno pa vodstvo tega ni vedelo. Po neimenovanih virih iz nacionalne televizije naj bi vstopnice prejela eden najbolj priljubljenih hrvaških komentatorjev Drago Ćosić in mednarodni koordinator Saša Dedić. 

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, naj bi oba v svojem zagovoru potrdila, da sta prejela vstopnice, a naj bi zanikala preprodajo, vstopnice naj bi podarila neimenovanim prijateljem, zato ne vesta, kaj se je z njimi nato zgodilo.

"Na HRT naj bi že potekal disciplinski postopek proti dvema zaposlenima, ki bi lahko ostala tudi brez zaposlitve. Čakamo na potrditev informacije s HRT, Drago Ćosić pa je dejal, da to temo ne more komentirati," so zapisali pri portalu Index. Gre sicer za neuradne in nepotrjene informacije.

Komentarjev 5
  • alen04 14:46 06.september 2018.

    Kot, da je to kaj čudnega. Hrvati so pokvarjena, predvsem zahrbtna nacija, bili, so in vedno bodo.

  • Dav Lob 14:17 06.september 2018.

    Ko vidis hrvata dvakrat zakleni vrata,ha,ha,ha

  • vladek 10:49 06.september 2018.

    ha ha ha a mi nismo pokvarjeni,pa še kako ?