Šport > Nogomet
268 ogledov

Večer za nogometne sladokusce!

Šport: Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo. Liga prvakov Profimedia
Bayern in Real začenjata polfinale lige prvakov.

Nogometaši münchenskega Bayerna in madridskega Reala bodo drevi ob 21. uri odprli polfinalne boje v ligi prvakov. Oba sta stara znanca izločilnih bojev elitnega klubskega tekmovanja, predvsem za Bayern je liga prvakov zadnja priložnost za lovoriko v tej sezoni, vendarle pa na stavnicah rahlo bolje kotira španska zasedba. Povratna tekma bo 8. maja.

Bayern bo 21. igral v polfinalu najboljšega klubskega tekmovanja, 13 polfinalov je zbral v dobi lige prvakov. Samo eno moštvo je v tem pogledu boljše, to je prav Real Madrid, ki bo 33. igral v polfinalu, 17. v dobi lige prvakov. Tako ni presenetljivo, da se bosta kluba že osmič srečala v polfinalu tega tekmovanja.

Real, s 14 naslovi rekorder tekmovanja, je sicer v osmini finala z 2:1 izločil Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla, v četrtfinalu pa po enajstmetrovkah prvega favorita in branilca naslova Manchester City. Bayern je na drugi strani najprej odpravil Lazio s 3:1, potem pa Arsenal s 3:2.

V sredo ob 21. uri bo na vrsti še obračun Borussie Dortmund in Paris Saint-Germaina, ta dva bosta povratno tekmo igrala 7. maja. Favorit je pariški klub, ki je v nedeljo postal francoski prvak, tako da lahko gre v boj za finale sproščeno.

Nemci in Francozi so se merili že v skupinskem delu, kjer je PSG domačo tekmo dobil z 2:0, v Dortmundu pa sta kluba igrala 1:1. Za rumeno-črne je to peti polfinale lige prvakov, a prvi po letu 2013. Za PSG pa je to četrti polfinale.

Borussia je v osmini finala izločila PSV s 3:1, v četrtfinalu pa Atletico Madrid Jana Oblaka s 5:4. PSG pa je najprej izločil Real Sociedad s 4:1, nato pa še Barcelono s 6:4.

Finale bo 1. junija na londonskem Wembleyju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice