Šport > Nogomet
14 ogledov

V Serie A konec meseca stavka

Massimo Oddo in kolegi iz Serie A se bodo konec meseca uprli. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski nogometaši so pozvali k bojkotu petega kola Serie A, ki bo na sporedu 25. in 26. septembra. Na ta način bodo protestirali proti načrtu klubov o zmanjšanju pravic nogometašev pri prestopih.

"Dovolj nam je. Z nami ravnajo kot s predmeti," je dejal nogometaš Milana Massimo Oddo na petkovi novinarski konferenci v Milanu. S tem se je odzval na ravnanje vodstev klubov, ki želijo imeti pravico takojšnje prekinitve pogodbe v primeru, če bi igralec zavrnil prestop v kakšno drugo sredino. Nov pravilnik o transferju nogometašev je pripravil odvetnik torinskega Juventusa Michele Briamonte, prevzeli pa so ga vsi klubi elitne Serie A. Uradno bodo klubi nov pravilnik dali v potrditev italijanski zvezi v ponedeljek, a sindikat nogometašev je že izrazil svoje nasprotovanje.

Bistvo novega pravilnika je, da igralci ne bi več mogli zavrniti prestopa v drugo okolje, če bi plača pri prestopu ostala enaka in če bi jih klub poslal v sredino podobnega kakovostnega ranga. Če se nogometaš s tem ne bi strinjal, bi ga klub lahko takoj odpustil, nogometaš pa bi prejel le polovico s pogodbo določenega plačila.

Do sprememb je prišlo predvsem po letošnjem poletju, saj nekateri klubi niso mogli najti novih sredin za svoje nogometaše, ker so ti zavračali prestop. Nogometaš Juventusa Fabio Grosso denimo ni želel prestopiti k Milanu, čeprav sta se kluba dogovorila za prestop, obveznosti in pravice iz pogodbe bi za nogometaša ostale enake, pa tudi v športnem smislu se zanj ne bi spremenilo nič bistvenega. Zaradi takšnih primerov so si klubi zaželeli spremembo pravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.