Šport > Nogomet
153 ogledov

V čast Maradone zaživelo novo tekmovanje

Diego Maradona Epa
Argentinec velja za enega največjih zvezdnikov v zgodovini nogometa.

Katalonski nogometni klub Barcelona in argentinska Boca Juniors se bosta decembra pomerila na prvi tekmi za Pokal Maradone, ki so ga zasnovali v spomin na lani preminulega enega največjih zvezdnikov svetovnega nogometa Diega Armanda Maradono. 

Kot so sporočili iz katalonskega kluba, bo tekma v Riadu v Savdski Arabiji 14. decembra. Tekmo bodo igrali na stadionu Mrsool Park, ki lahko sprejme 25.000 gledalcev.

Ronald Koeman Camp Nou navijači Video Šport Navijači Barçe nad Koemana in ženo, tolkli po Audiju

Kot so pojasnili v klubu, bodo prijateljsko tekmo odigrali v spomin na Maradono, ki je v obeh moštvih pustil velik pečat. Za Boco je prvič zaigral v sezoni 1981/82, ob koncu kariere pa še med letoma 1995 in 1997. Pri Barceloni pa je igral med letoma 1982 in 1984 na skupno 58 tekmah, osvojil pa tri lovorike: španski pokal, španski superpokal in ligaški pokal.

Njegova nekdanja kluba - Barcelona in Boca Juniors, sta se doslej pomerila desetkrat, nazadnje na tekmi za pokal Joan Gamper leta 2018, ki jo je Barcelona dobila s 3:0.

Maradona je umrl 25. novembra lani po srčnem napadu v 61. letu starosti. Nekaj tednov pred tem je prestal operacijo na možganih zaradi krvnega strdka, dva tedna pred smrtjo so ga odpustili v domačo oskrbo.

Argentinec velja za enega največjih zvezdnikov v zgodovini nogometa, številni ga postavljajo prav na prvo mesto. V bogati karieri je doživel številne uspehe, bil leta 1986 tudi svetovni prvak z Argentino, a je po drugi strani imel tudi temno plat, povezano z odvisnostmi, težavami z drogami in po igralski upokojitvi vse hujšimi zdravstvenimi težavami.

Maradona je bil v bogati nogometni karieri član - poleg obeh klubov, ki bosta igrala na pokalu v njegov spomin - še Argentinos Juniors, Napolija, Seville ter Newell's Old Boys.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.