Šport > Nogomet
0 ogledov

Ukrajinci opravili s Švedi

Strelec Sergej Nazarenko (št. 18) se je s soigralci prešerno veselil zmage nad Š Žurnal24 main
V tednih pred Eurom so aktualne prijateljske tekme. Zmage so se veselili Nizozemci in malce presenetljivo Ukrajinci na gostovanju na Švedskem, Poljaki in Danci pa so odigrali 1:1.
 

Prijateljske tekme

Švedska : Ukrajina 0:1
Nizozemska : Wales 2:0
Poljska : Danska 1:1
Grčija : Armenija 0:0

Vročica pred nogometnim evropskim prvenstvom, ki bo od 7. do 29. junija v Avstriji in Švici, iz dneva v dan raste, na sporedu pa so številne prijateljske tekme. Ukrajina je v gosteh premagala Švedsko z 1:0, strelec zmagovitega gola pa je bil Sergej Nazarenko. Nizozemska je na domačem igrišču ugnala Wales z 2:0, strelca pa sta bila člana madridskega Reala Wesley Sneijder in Arjen Robben. Za nizozemskega napadalca Robina van Persieja napovedi pravijo, da bo kmalu prvič treniral z ekipo. "Robin se bo soigralcem na treningu pridružil v sredo, nato pa bomo videli, ali nam lahko pomaga proti Italijanom 9. junija,“ je na to temo dejal selektor tulipanov Marco van BastenPoljska in Danska sta se razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Poljsko je zadel Jacek Krzynowek, za Dansko pa Martin Vingaard.

Branilka naslova Grčija se je na zadnji prijateljski tekmi pred začetkom prvenstva pomerila z Armenijo. V primerjavi s tekmo proti Madžarski, ki so jo Grki izgubili, so močno popravili igro v obrambi. Varovanci Otta Rehhagla pa so v napadu še vedno vse preveč neučinkoviti, da bi imeli realne možnosti za ubranitev lovorike. Tekma se je končala z neprivlačnim rezultatom 0:0.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.