Šport > Nogomet
15 ogledov

UEFA za več srednjevelikih držav v LP

Michel Platini je trn v peti lobiju G14. Žurnal24 main
Uefa načrtuje vključitev več srednjevelikih držav v nogometno ligo prvakov, kot je bilo to doslej, čeprav je strateški svet zavrnil možnost, da bi v tem elitnem klubskem tekmovanju sodelovali tudi nacionalni pokalni zmagovalci.

Širitev števila ekip po skupinah prvega dela lige prvakov naj bi prihodnji mesec potrdil tudi izvršni odbor UEFA. William Gaillard, tiskovni predstavnik UEFA, je po sestanku strateškega sveta dejal, da bodo o predlogu o vključitvi pokalnih zmagovalcev ponovno razpravljali čez tri leta, glavni namen sedanjih sprememb, ki je bil na strateškem svetu potrjen, pa je bila vključitev klubov iz večjega števila evropskih držav, kot doslej. "Platini je že v svojem volilnem programu za predsednika napovedal večje število srednjevelikih držav v ligo prvakov. To bo storjeno tako, da bo v tekmovanju po skupinah sodelovalo več klubov, tako da bodo lahko v tem delu nastopili tudi prvaki držav, ki sedaj te možnosti niso imeli," je dejal Gaillard.

Ostro proti predlogu Platinija o vključitvi pokalnih zmagovalcev v ligo prvakov so bili najmočnejši evropski nogometni klubi, združeni v skupini G14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.