Šport > Nogomet
96 ogledov

Trabzonspor pač ni Manchester City: CAS zavrnil Turke!

CAS Lozana Epa
Turški podprvaki so se, tako kot angleški podprvaki, pritožili na odločitev Uefe. Dočakali so zanje neugoden razplet.

Športno razsodišče v Lozani (CAS) je zavrnilo pritožbo turškega nogometnega kluba Trabzonspor na kazen Evropske nogometne zveze (Uefa). Ta je klub zaradi nespoštovanja pravil finančnega fair-playa kaznovala z enoletno prepovedjo nastopanja v evropskih tekmovanjih.

V izjavi za javnost je CAS sporočil, da šestkratni turški prvaki niso spoštovali dogovora z Uefo, da do konca fiskalnega leta 2019 pokrijejo izgubo iz zadnjih sezon in se zavihtijo v zelene številke.

Trabzonspor | Avtor: Epa Epa

Trabzonspor je sezono v turškem prvenstvu končal na drugem mestu za istanbulskim Başakşehirjem, s katerim bi moral igrati v kvalifikacijah za Ligo prvakov, če bi CAS odločil v prid kluba.

pep guardiola Spopad velikanov Šport Počilo med Guardiolo, Mourinhem in Kloppom: "Zahtevam opravičilo!"

CAS je letos poleti že obravnaval eno pritožbo. V primeru angleškega velikana Manchester Cityja je po kazni Uefe vendarle spremenil prvotno kazen Uefe in odločil, da varovanci Pepa Guardiole lahko nastopajo v Ligi prvakov v sezoni 2020/21, čeprav so bili nekaj sezon pred tem že kaznovani.

CAS Lozana | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice