Šport > Nogomet
2439 ogledov

To sta prva fotografija in sporočilo nesrečnega Eriksena iz bolnišnice

Christian Eriksen Epa
Christian Eriksen po srčnem zastoju trenutno okreva v bolnišnici.

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen je potrdil, da je z njim vse "OK", potem ko v bolnišnici okreva po srčnem zastoju, do katerega je prišlo na tekmi Eura 2020 med Dansko in Finsko.

Nesrečnega nogometaša milanskega Interja so več minut oživljali sredi igrišča v Kopenhagnu, po uspešni zdravniški akciji pa so ga prepeljali v bolnišnico Rigshospitalet v neposredni bližini stadiona Parken.

Eriksen se je v torek tudi prvič oglasil javnosti, kateri se je zahvalil za vso podporo, katere je bil deležen preko sporočil ter objav na socilanih omrežjih.

"Lep pozdrav vsem ter najlepša hvala za vaša prisrčna ter izjemna sporočila s celega sveta. Meni in moji družini to resnično veliko pomeni. Sem v redu, glede na okoliščine. Še vedno me v bolnišnici čakajo številne preiskave, toda počutim se ok. Zdaj bom navijal za moje fante iz danskega moštva. Igrajte za vso Dansko. Najlepše želje, Christian."

Drama iz stadiona Parken bo očitno vendarle imela srečen konec, za katerega se lahko zahvalimo predvsem neverjetni reakciji zdravniške ekipe ter hitremu razmišljanju in ukrepanju danskega kapetana Simona Kjaera, ki je odigral ključno vlogo pri reševanju svojega prijatelja. Slednji je moštvenemu kolegu najprej sprostil dihalne poti, preden se je nemudoma lotil oživljanja, kar je bilo ključnega pomena.

Iz Danskega moštva so že potrdili, da bodo naslednje tekme igrali v Eriksenovem imenu ter da bodo poizkusili iti do konca. "Še vedno smo del turnirja. Zdaj moramo poizkusiti dobiti tekme za Christiana in za vse navijače, ki so nam lahko zgolj nemočno stali ob strani. Ne dvomim, da je ekipa izjemno povezana in da ima moč, da se združi s ciljem, da nam uspe nekaj posebnega," je izjavil danski vratar Kasper Schmeichel.

Dansko druga tekma eura v skupini B čaka v četrtek, 17. junija, ko se bo pomerila z Belgijo.

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Kako je v Sloveniji? Šport Eriksen: Želim razumeti! Slovenska kardiologinja o možnostih njegove vrnitve danska "Tipično zanj" Šport Noro! Razkrito, kaj je Eriksen vprašal soigralce eriksen Oglasil se je Šport Zdravniki tavajo v temi, Eriksen prvič nagovoril javnost Christian Eriksen Zdravnik Šport Oživljal je Eriksena: Imel je pulz, dihal je, nato se je vse ustavilo Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Proticepilci Šport V zvezi z Eriksenom se že širijo lažne informacije Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Video Šport Prijatelj in heroj, tako so rešili Eriksenovo življenje Finski in danski navijači Ko se orosi oko... Šport Navijači stopili skupaj: prekrasna kulisa Fincev in Dancev za Eriksena
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice