Šport > Nogomet
840 ogledov

To je v svoj zagovor po debaklu povedal trener Barcelone

ronaldo koeman Epa
Barcelona je na prvi tekmi lige prvakov po odhodu Lionela Messija doživela boleč poraz proti Bayern Münchnu (0:3).

Nemški serijski prvak Bayern München je z dominantno predstavo na Camp Nouu ponižal Katalonce in jim prizadejal visok poraz za uvod v novo sezono elitnega klubskega tekmovanja.

Tekma je bila zelo jasen pokazatelj, da Barcelona po razprodaji moštva ni več konkurenčna najmočnejšim evropskim klubom.

Barcelona Bayern München Liga prvakov Šport Bayern strl Barço, nor debi Šeška

Bavarci so povedli v 34. minuti z golom Thomasa Müllerja, vodstvo pa je v 56. minuti povišal Robert Lewnadowski, ki je žogo pospravil v mrežo po vratnici Jamala Musiale.

Poljski napadalec je pet minut pred zitekom rednega dela postavil končni izid 3:0 v korist gostujoče ekipe.

lewandowski | Avtor: Epa Epa

Barcelona na tekmi ni zabeležila niti enega samega strela v okvir vrat, kar samo še potrjuje popolno prevlado nemškega velikana.

Trener poražene ekipe Ronald Koeman je priznal, da je bil razkorak v kakovosti igralcev prevelik, čeprav verjame, da se bodo stvari obrnile na bolje, še zlasti ko se bodo v kader vrnili trenutno poškodovani Sergio Agüero, Ansu Fati in Ousmane Dembele.

"Na razpolago sem imel samo tri napadalce. Taktično smo v določenih momentih imeli nadzor nad tekmo. Bayernova igra bazira na dogajanju na sredini igrišča in tam bi moral zapolniti vrzeli. V tem trenutku smo, kjer smo. Nad pristopom igralcev se ne morem pritoževati, a videla se je razlika v kvaliteti."

"Imamo veliko mladih nogometašev, ki bodo v naslednjih dveh ali treh letih močno napredovali. To je težko sprejeti, vendar moramo počakati, da se bodo stvari obrnile na bolje in da bodo igralci okrevali po poškodbah. Treba bo prebroditi nekaj tednov, potem pa se bodo vrnili Agüero, Dembele in Fati," je povedal Koeman in še enkrat pozval k potrpljenju. 

"Bayern ima ekipo, ki skupaj igra že dolgo časa, za povrhu pa so okrepili še klop. Nekateri naši igralci imajo 19, 20 let. Če jih primerjamo z nogometaši Bayera, je razlika očitna, vendar se bo sčasoma zmanjšala. Ne pozabimo, da Sergi Roberto ni krilni igralec, in praktično nemogoče je bilo igrati ena na ena proti Alphonsu Daviesu. Navijači so bili fenomenalni. Pokazali so razumevanje do tega, kar se je dogajalo na igrišču," je prepričan Koeman.

gerard pique | Avtor: Epa Epa
Pristaši Barcelone so sicer med tekmo večkrat izrazili nestrinjanje. Najprej so s protestnimi žvižgi pospremili himno lige prvakov, kar je bilo sporočilo Evropski nogometni zvezi (Uefa), kasneje pa se je zaradi neprepričljive igre na udaru znašel še Roberto.

"Žvižgi Robertu bolijo," je povedal kapetan Gerard Piqué, ki prav tako ni bil dorasel nalogi v internem dvoboju z razpoloženim Lewandowskim. "Navijače bi rad opomnil, da je Sergi vezist in ne krilni nogometaš. Žrtvoval se je, da bi zavzel drug položaj. Vsak ima pravico do svojega mnenja, toda žvižgi nikomur ne koristijo," je dodal branilec.

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 12:53 15.september 2021.

    Barcelona je ista kot po besedah Šulera Maribor imeli so več od igre vendar so izgubili z rezultatom 3:0!!